Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.

Schelpdieraward voor afbreekbare sok

VROUWENPOLDER/NEELTJE JANS – Felicitaties en lovende woorden van de Zeeuwse gedeputeerde Jo-Annes de Bat voor alle vier de genomineerde bedrijven voor de Duurzaamheid Award van de Stichting Schelpdierconferenties. Deze award werd vorige week donderdag uitgereikt aan directeur Wim Bakker van Machinefabriek Bakker aan het eind van de eerste dag van de zesde Internationale Schelpdierconferentie in het Deltapark Neeltje Jans.

Het bedrijf uit Yerseke kreeg de award voor de ontwikkeling van een biologisch afbreekbare sok voor mosselhangcultures en mosselzaadinvanginstallaties zonder gebruik van het milieubelastende katoen. World of Oysters, de oesterhandel uit Yerseke met extra aandacht voor 'het verhaal van de oester', greep net naast de hoofdprijs. Van Es Verpakkingen, eveneens uit Yerseke was genomineerd voor haar ontwikkeling van de recycling van plastic mosselverpakkingen en Franken Machines uit Borssele voor een waterzuiveringssysteem dat het waterverbruik kan terugdringen.

Hoofdprijs en certificaten en flessen bier van sponsor Augustijs werden uitgereikt door De Bat. Op de foto van links naar rechts medeorganisator Jasper van Houcke (Hogeschool Zeeland), organisator Aad Smaal, Jean Dhooge (World of Oysters), organisator Jaap Holstein, Willem Bakker (Van Es Verpakkingen), Hans Blaak (Franken Machines), Wim Bakker, burgemeester José van Egmond van Yerseke, wethouder Kees Verburg van Yerseke en Jo-Annes de Bat. Veel meer over de conferentie elders in deze Visserijnieuws.