Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Nederlands Visbureau op de GrĂ¼ne Woche

Promotie van product en sector

BERLIJN – Duitsland is een belangrijk afzetgebied voor Nederlandse vis. Met een bezoekersaantal van een half miljoen is de beurs Grüne Woche in Berlijn een uitgelezen kans voor het Nederlands Visbureau om de Nederlandse vissector onder de aandacht van de Duitse consument te brengen.

De Grüne Woche, die dit jaar plaatsvindt van 17 tot en met aanstaande zondag 26 januari, is hét trefpunt voor de Duitse en internationale agrarische sector. De officiële opening van de beurs wordt traditioneel verricht door de Duitse landbouwminister. Minister Julia Klöckner bezocht daarna als eerste de Holland Hal, omdat Nederland het oudste partnerland is.

De Duitse en Nederlandse landbouwministers, geflankeerd door haring en kaas.De Duitse en Nederlandse landbouwministers, geflankeerd door haring en kaas.

Veel persaandacht was er voor haar optreden met haar Nederlandse collega minister Carola Schouten van LNV. Beide landbouwministers werden daarbij geflankeerd door het kaasmeisje Frau Antje en het haringmeisje Annemiek. ,,De aanwezigheid van het haringmeisje zorgt ervoor dat Nederland niet meer alleen als 'Nederland Kaasland' wordt gepresenteerd, maar zeker ook als 'Nederland Visland''', stelt directeur Agnes Leewis van het Nederlands Visbureau. ,,Dat deze nieuwe traditie niet door iedereen wordt toegejuicht blijkt uit de kaasplank, die jaarlijks met tien centimeter groeit. Maar Annemiek heeft nu ook een meter haring.''

Aansluitend bracht minister Schouten samen met een delegatie Eerste en Tweede Kamerleden en Europarlementariërs een bezoek aan de verschillende deelnemende sectoren in de Holland Hal, en uiteraard aan de stand van het Visbureau.

In deze stand is een foto-expositie te zien over de Nederlandse visserijsector, wordt informatie gegeven over de Nederlandse productie van haring en makreel en over de ecologische footprint van deze verantwoorde vissoorten, wordt haring gesneden en uitgedeeld en kan de bezoeker een visreis beleven op een viskotter met behulp van een virtualrealitybril, geleend van EMK.

Inzetten voor een duurzame toekomst.Inzetten voor een duurzame toekomst.