Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Op nieuw industrieterrein in Yerseke

Nieuw pand Murko Seafood/Fish XL

YERSEKE – De stormachtige groei van het viscluster op Yerseke gaat door. Afgelopen maandag heeft Murko Seafood/Fish XL een nieuw pand op Ostrea 10 in gebruik genomen.

Het in 2005 gestarte Murko Seafood levert vis aan de groothandel en onder de naam Fish XL aan de horeca. Vanwege de snelle groei moest het pand aan de Krab (tegenover Kotra) in 2010 fors verbouwd worden.

De groei ging door tot het punt dat uitbreiding niet meer mogelijk was. Ook was er door de algehele groei van de bedrijven op Yerseke geen plek meer op het industrieterrein Olzendenpolder, waar de meeste visgroothandels van Yerseke zijn gevestigd.

Vorig jaar april ging de eerste paal de grond in van de nieuwe vestiging op het nieuwe industrieterrein aan de Ostrea, ten westen van de Olzendenpolder. Afgelopen maandag was de eerste werkdag in het nieuwe bedrijfspand, dat met 1.500 vierkante meter drie keer zo groot is dan de oude vestiging. Voor begin april staat een officiële opening gepland.