Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Visafdeling van grote Duitse transporteur naar Kotra

Overname Nagel Airfreight Frankfurt

YERSEKE/NAGEL - Per 1 februari 2020 zal Kotra Logistics de Airfreight-tak van de Duitse transporteur Nagel Group overnemen.

Airfreight Frankfurt is feitelijk de visafdeling van Nagel GMBH. Deze afdeling telt 40 medewerkers en is gespecialiseerd in de

afhandeling van luchtvracht-vis en het transport van vis in Duitsland. Naast de vestiging op de luchthaven van Frankfurt betreft deze overname ook distributieafdelingen in Berlijn en Bremerhaven.

,,Hiermee zet Kotra een belangrijke stap om de distributie van vis, schaal- en schelpdieren in geheel Duitsland te kunnen verzorgen. Vanuit Frankfurt zullen ook de landen in Centraal-Europa beleverd kunnen worden'', zegt directeur Erik de Koeijer over de overname.

Transportbedrijf Kotra maakt ook plannen voor uitbreiding op de basis in Yerseke. Het garagebedrijf naast de hoofdvestiging verhuist volgend jaar naar het grote parkeerterrein op het nieuwe industrieterrein in de Olzendepolder. De vrijgekomen ruimte wordt medio 2022 een nieuwe geconditioneerde distributiehal.

Op de foto Kotra-directeur Erik de Koeijer (tweede van links) met Alfred Schon, Markus Flore en Björn Schniederkötter van de Nagel Group.