Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Nieuwe schipper René de Jong, Arie de Visser stopt

Huurkoop WR 18 'In-Solidum'

DEN OEVER - René de Jong (36) neemt de WR 18 van Rederij Gebr. De Visser over. Er is een huurkoopovereenkomst gesloten. De bedoeling is dat de Wieringer kotter op termijn de WR 49 wordt.

Schipper-mede-eigenaar Arie de Visser (53) stopt met vissen. De belangrijkste reden: geen opvolging, zijn twee zonen werken elders. Maar De Visser zegt er ook wat bij: ,,Het vissen zelf is prachtig, maar alles eromheen begint me eerlijk gezegd tegen te staan.''

De Jong vist al twintig jaar, het laatst op de WR 27, waar hij ook zetschipper op was. Al enkele jaren zoekt hij een mogelijkheid om voor zichzelf te beginnen. Via hun beider boekhouder Alexander de Groote van AdviesGroep Wieringen werden De Jong en Arie de Visser met elkaar in contact gebracht. De Jong kent de WR 18. Want toen hij destijds van de visserijschool kwam, kwam hij bij Arie aan dek.

De komende weken gaat Arie zijn opvolger wegwijs maken in de brug en de machinekamer. Daarna begint De Visser een nieuwe toekomst bij Tenderservice IJmuiden van plaatsgenoot Paul Bakker.

Eerder verkochten de gebroeders De Visser hun WR 17 (nu: HD 32), waar Kees de Visser op schipperde. Johan van Jan de Visser schippert op de WR 19 van de rederij.

Foto: Anne Ruygrok - Arie de Visser (rechts) met zijn opvolger René de Jong.Foto: Anne Ruygrok - Arie de Visser (rechts) met zijn opvolger René de Jong.