Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Werkzaamheden hopelijk in 2021 van start

Nieuwe afslag Scheveningen compacter

SCHEVENINGEN – United Fish Auctions (UFA) maakt zich op voor een grote interne verbouwing en een stukje nieuwbouw van de visafslag Scheveningen, sinds dit jaar een Rijksmonument. Ja, er blijft genoeg ruimte om piekaanvoeren en groei op te vangen, maar de nieuwe Scheveningse visafslag zoals UFA-directeur Johan van Nieuwenhuijzen voor ogen heeft wordt ook ''compacter'. Meer 'loodsen' dan nu zullen verhuurd gaan worden.

Op de tekening van architectenbureau Cepezed uit Delft valt de uitbreiding aan de kop direct in het oog. De huidige schouwzaal van Scheveningen wordt sorteerruimte, en de begane grond van de nieuwbouw wordt verladingsruimte met dockshelters, waarbij de heftrucks onder het kopgebouw door zullen gaan. Boven in de nieuwbouw komt ruimte voor kantoren en 'een kleinere mijnzaal'. ,,Het grootste deel van de vis wordt tegenwoordig op afstand gekocht'', aldus Van Nieuwenhuijzen. Hij wil graag in 2020 het hele papier-traject afronden en in 2021 met de grote klus kunnen beginnen.