Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
Wieringer visbakteam kan het nauwelijks bijbenen

Stoottroepen delen vis uit op de Dam

AMSTERDAM - Kaas en eieren van boeren waren vrijdag 13 december op de Dam overal gratis verkrijgbaar en dat werd door de bezoekers op prijs gesteld, maar bij de kraam waar gebakken scholfilet, visfrietjes, gestoomde en verse makreel en Noorse kreeftjes uitgedeeld werden, was het echt dringen geblazen. De EMK-stoottroepen konden het zowat niet bijbenen.

Het visbakteam uit Wieringen moest alle zeilen bijzetten. Na ruim vijf uur bakken vonden ze het welletjes. Het visbakteam bestond uit: Arie de Visser, Jaap Molenaar, John Heiligenberg, Han Ypma, Simon Ras, Stefan Tijsen, Arie de Vries, Aart Meeldijk, John Koekoek, Jaap Adema en Bert Mulder met vriendin.

De EMK-bestuursleden Dirk Kraak, Jan de Boer en Job Schot, die krap twee weken vooraf hun netwerk aanboorden om alles te regelen nadat de agrariërs de steun van vissers zochten, bemanden de pr-wagen van de actiegroep. Hun waardering gaat uit naar de volgende bedrijven: Neerlandia (scholfilet), Jaczon/Vrolijk (verse makreel, kippers en makreelfilet), Van der Lee Seafish (visfriet) en de visserijcoöperaties (bakolie en gas).