Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
CIV Lauwersoog en ChangeXL voorzien klanten van schonere brandstof

Samen werken aan duurzame vissershaven

LAUWERSOOG – In het kader van het verduurzamen van de haven van Lauwersoog is in samenspraak met Gulf Bunkering en Oliehandel Klaas de Boer besloten om vanaf 2 december 2019 alle visserij, veerboten en andere klanten van de Coöperatieve In- en verkoop Vereniging (C.I.V.) Lauwersoog te voorzien van brandstof ChangeXL. Gerard Weidenaar, bedrijfsleider Lauwersoog, is blij met deze stap. ,,Met ChangeXL leveren we een schonere en betere brandstof aan onze klanten, die ook beter is voor het milieu.''

De enzymtechnologie in ChangeXL is biologisch en bevat geen chemische componenten, metalen of as. Het vermindert de uitstoot van CO2, NOx, roet en zwevende deeltjes aanzienlijk. ,,Er wordt op jaarbasis ongeveer 11 miljoen liter brandstof geleverd in de haven Lauwersoog. Door over te stappen op ChangeXL realiseren we daarmee een CO2-emissiereductie van 1.878 ton. Deze CO2 besparing is gelijk aan de zuiverende waarde van 93.887 bomen op jaarbasis", aldus Alex Fehrman, productspecialist ChangeXL.

Schoner

Milieuprestaties worden steeds vaker een integraal onderdeel van het bedrijfsproces. Ondernemingen verwachten dat leveranciers en dienstverleners oplossingen bieden om hen te helpen de belofte van het verminderen van hun impact op het klimaat na te komen. Gerard Weidenaar: ,,Een groot aantal klanten van ons gebruiken reeds ChangeXL en zij merken dat deze brandstof schoner is voor hun tanks en filters. Daarnaast constateren ze dat de motoren beter en zuiniger lopen. Naast deze voordelen is ChangeXL beter voor het milieu. Het zorgt voor een verlaging van onze CO2 footprint, minder uitstoot van stikstof, roet en fijnstof. ChangeXL helpt ons bij het verduurzamen van onze haven."

Over ChangeXL

De effecten van ChangeXL zijn gebaseerd op een mengsel van natuurlijke enzymen. De enzymen werken enerzijds als katalysator die de brandstof verbetert en tegelijkertijd reinigen de enzymen het volledige brandstofsysteem, zegt Fehrman. ,,Het unieke enzymconcentraat zorgt voor een moleculaire verandering van de brandstof, wat leidt tot een snellere en completere verbranding. De enzymen blijven door de hele brandstofketen werken. Op deze manier reinigt ChangeXL brandstofsystemen van tanks tot motoren. ChangeXL breekt (condens)water dat aanwezig is in brandstof af, en voorkomt problemen met bacteriën, schimmels en gisten door ze te elimineren en op te lossen in de brandstof. Dit resulteert in schonere brandstof, schonere opslagtanks met minder sludge en een langere levensduur van de brandstofopslag. Het reinigende effect van ChangeXL zorgt voor meer continuïteit en minder ongewenste uitval vanwege een betere brandstofkwaliteit.''