Wilt u een abonnement afsluiten, nieuws doorgeven, een advertentie plaatsen of online adverteren in Visserijnieuws? Klik dan hier.
De binnenkomst in Scheveningen van de FC 716900 'Prins Bernhard' afgelopen woensdagmiddag. Niet te missen is het grote in aanbouw zijnde hotel pal voor de deur van de visafslag. (Foto: Bram Pronk) De binnenkomst in Scheveningen van de FC 716900 'Prins Bernhard' afgelopen woensdagmiddag. Niet te missen is het grote in aanbouw zijnde hotel pal voor de deur van de visafslag. (Foto: Bram ...
Opmaken voor de kuitharing in Het Kanaal

Vriestrawlervloot niet eenkennig

SCHEVENINGEN/IJMUIDEN/KATWIJK – De vriestrawlervloot is deze weken niet eenkennig: blauwe wijting, haring, makreel, horsmakreel en ook Atlanto Scandic haring en sprot worden gevangen en gelost. Een aantal trawlers zit al in Het Kanaal voor de traditionele eindejaarsvisserij op kuitharing, en daar komen er nog meer bij. De visserij in Marokkaanse wateren is of wordt voor dit jaar beëindigd.

Lees verder 


De cursisten in Den Helder met hun certificaat. De cursisten in Den Helder met hun certificaat.
Aftrap cursus ‘Vissen met toekomst’ in Den Helder en Vlissingen

‘Verbetering imago lange weg’

DEN HELDER/VLISSINGEN - De jaarlijkse ronde langs de Nederlandse visserij- scholen om de cursus ‘Vis- sen met toekomst’ te geven is vorige maand gestart, in Den Helder en Vlissingen. Tim Haasnoot van ProSea doet verslag.

Lees verder 


Foto: Ronald Ribbe - Op de foto met wimpel en schaal van links naar rechts visserijkoningin Lizette en garnalenprinses Claudia Brakman, burgemeester Marga Vermue van de gemeente Sluis, schipper-eigenaar Ben van der Endt, dochter Noor, echtgenote Nathalie van der Endt-Koert en moeder Ineke van der Endt, wethouder visserijzaken Marianne Poissonnier-Dekker en voorzitter Jaap Hennekeij van Ons Belang. Foto: Ronald Ribbe - Op de foto met wimpel en schaal van links naar rechts visserijkoningin Lizette en garnalenprinses Claudia Brakman, burgemeester Marga Vermue van de gemeente Sluis, ...
Garnalenwimpel voor de YE 6

Roerige tijden en lege haven

BRESKENS – Een groot ‘visserijfeest’ houden, terwijl de haven bijkans leeg is. Het kan in Breskens, waar afgelopen weekend de 66ste editie van de Bressiaander Visserijfeesten werden gehouden. De YE 6 mocht de garnalenwimpel in ontvangst nemen.

Lees verder 


Rederij Jaczon koos voor een grote klus aan de koeltanks van de SCH 24 en ander onderhoud voor een Spaanse werf: Astander in Santander. Rederij Jaczon koos voor een grote klus aan de koeltanks van de SCH 24 en ander onderhoud voor een Spaanse werf: Astander in Santander.
PFA-vloot goed verspreid

Deel trawlervloot op de zomerharing

SCHEVENINGEN/KATWIJK/IJMUIDEN – Een deel van de vriestrawlervloot is na de gebruikelijke stilligperiode in de voorzomer weer gaan vissen, een ander deel blijft nog een week of langer voor de kant. Haring heeft de meeste aandacht, hoewel er ook gezocht wordt naar horsmakreel. De SCH 24 staat in Spanje in dok.

Lees verder 


Maarten Drijver overhandigt het visiedocument van de sector aan de Kamerleden Remco Dijkstra (VVD), Arne Weverling (VVD), Roelof Bisschop (SGP) en Jaco Geurts (CDA) en aan Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie/SGP). Maarten Drijver overhandigt het visiedocument van de sector aan de Kamerleden Remco Dijkstra (VVD), Arne Weverling (VVD), Roelof Bisschop (SGP) en Jaco Geurts (CDA) en aan Europarlementariër ...
Positiebepaling partijen bij wind op zee in Nieuwspoort

Visserij moet het meest inschikken

DEN HAAG – De visserij is de oudste gebruiker, maar zal zich het meest moeten aanpassen aan de veranderde omstandigheden op de Noordzee. In Nieuwspoort kwamen afgelopen dinsdagmiddag alle partijen die betrokken zijn bij de grootschalige uitrol van wind op zee bij elkaar om hun positie te bepalen. Een bijeenkomst die niet vrolijk stemde voor de visserij.

Lees verder 


Foto: C. Hameeteman Foto: C. Hameeteman
Verlate uitstoom door storm

Met hobbels uit de havens

STELLENDAM/SCHEVENINGEN/IJMUIDEN – Door de storm die in de nacht van zondag op maandag vooral het westelijk kustgebied passeerde besloten veel kotters later te vertrekken uit de havens. In de loop van maandagmorgen nam de harde wind af en besloten de OD 6, GO 20 en GO 9 (zie foto) om nog na hoog water door het Goereese slijkgat naar zee te gaan. De rest van de Stellendammers waagde het er niet op en vertrok pas in de loop van de middag en de avond.

Lees verder 


De Visserijtop 2018 werd bezocht door circa veertig belangstellenden uit de zuid. De Visserijtop 2018 werd bezocht door circa veertig belangstellenden uit de zuid.
Innovatieagenda op Visserijtop gepresenteerd

Zuidwesten zet alle zeilen bij

KAMPERLAND – Verbinden en Versterken Visserij Zuidwest Nederland. Dat is de titel, maar ook het doel van de Innovatieagenda die de provincie Zeeland en de gemeente Goeree-Overflakkee samen presenteren. Op de zogenoemde Visserijtop 2018 vorige week vrijdagmiddag bij Seafarm in Kamperland werd de agenda besproken door direct betrokkenen.

Lees verder 


Foto: Ronald Ribbe - De Z 296 tijdens de proefvaart op het Haringvliet. Foto: Ronald Ribbe - De Z 296 tijdens de proefvaart op het Haringvliet.
Bokker Z 296 verbouwd tot twinrigger/flyshooter

Ruimte maken aan dek

STELLENDAM – De Z 296 ‘Mooie Meid’ heeft de afgelopen maanden in Stellendam onder het mes gelegen. Onder regie van Maaskant is de Belgische bokker van Siereveld in die tijd getransformeerd tot twinrigger/flyshooter.

Lees verder 


Roman over redding Zeeuwse visser Rob van Belzen

Naar het hart van de zee

ARNEMUIDEN – In september 2015 viel schipper Robbie van Belzen van de ARM 14 overboord. Zonder reddingsvest. Zijn leven trok als een film aan hem voorbij. Uren later werd de Zeeuwse visserman gevonden.

Lees verder