Afbeelding
Firda

Vissnack beste project


URK/LEEUWARDEN – De ontwikkeling van een nieuwe Northsea Snack is het beste project van het jaar bij het mbo-college Firda. Studenten en hun docent Jos Veenema van de opleiding Medewerker Vers kregen vorige week tijdens de finale van Firda’s Finest in Leeuwarden de bijbehorende award en bloemen uitgereikt. ,,Met de door hen ontwikkelde Northsea Snack brengen zij een (h)eerlijke en duurzame vis-snack op de markt en laten zij zien dat innovatie en ondernemerschap hand in hand gaan in de Urker visindustrie.’’, aldus Ilonka van Balken, teamleider Maritieme Campus op Urk.

De Northsea Snack werd vorig jaar bedacht tijdens een internationale hackaton over de toekomst van de visserij. De snack is een bitterbal, gemaakt van minder gewaardeerde maar zeker niet minder gezonde vissoorten uit de Noordzee.

Op de foto van links naar rechts: Ilonka van Balken (teamleider Urk), Jelle-Jacob Hoefnagel (student), Auke van Slooten (docent), Lydia Wezelman (student), Nathanaël Middelkoop (wethouder Urk), Teunis van Slooten (student), Teun Kaptein (docent), Marius van den Heuvel (student) en Jos Veenema (docent).