Visserijnieuws.nl
Home Nieuws
Abonnement & Advertentietarieven

Eerste visreis na verlenging

HD 30 kan veel meer kisten kwijt
dinsdag, 15 april 2014 10:00

Walschipper-eigenaar Johan Bais (rechts) en de Scheveningse schipper Gerard Klemann druk bezig in de machinekamer. Walschipper-eigenaar Johan Bais (rechts) en de Scheveningse schipper Gerard Klemann druk bezig in de machinekamer. DEN HELDER/SCHEVENINGEN – Afgelopen woensdag kwam de HD 30 binnen van de eerste visreis na de verlenging. De kotter van Bais kan met 2,65 meter extra meer dan het dubbele aantal viskisten meenemen. C.A. Roeleveld was hoofdaannemer bij de verlenging.

Lees meer...
 

Kookketel De Boer RVS doorontwikkeld

Handen vol op garnalenvloot
maandag, 14 april 2014 10:00

Detectielijn zoals straks aan boord uitgetest voor het met slimme camera’s sorteren van de vangst. Detectielijn zoals straks aan boord uitgetest voor het met slimme camera’s sorteren van de vangst. MAKKUM – De Boer RVS heeft zijn kookketel doorontwikkeld en de handen meer dan vol op de garnalenvloot.

Met een nieuwe warmtewisselaar in de kookketel kan volgens Melle de Boer bijna duizend euro gasolie worden bespaard. De uitlaattemperatuur is namelijk teruggebracht naar 140 graden, en door een efficiëntere warmteoverdracht wordt een energiebesparing van circa vier liter gasolie per uur gerealiseerd.

Lees meer...
 

Themazitting Haagse rechtbank ‘palingstroperij’

‘Dit is bizar, zo krom als maar kan!’
zaterdag, 12 april 2014 10:00

DEN HAAG – Binnenvisser Wilkin den Boer is des duivels. ,,Dit ‘grapje’ kost me alles bij elkaar zeker 25.000 euro, terwijl ik niks misdaan heb. Ik ben onschuldig. Gewoon bizar daarom en zo krom als het maar kan, ik heb gelijk hoger beroep aangetekend.’’

Lees meer...
 

Conserven, vers en diepvries

Nieuw merk: Fish Tales
vrijdag, 11 april 2014 12:00

AMSTERDAM – Chef-kok, publicist en groene ondernemer Bart van Olphen heeft een nieuw merk opgezet: Fish Tales. Een productlijn voor (vrijwel) uitsluitend MSC-gecertificeerde vis, met bijhorende verhalen (‘tales’) van de vissermannen en een vissersvrouw.

Lees meer...
 

Door MDV geselecteerd pilotschip van Urker ondernemers

Revolutionair vissersvaartuig in zicht
vrijdag, 11 april 2014 10:00

Revolutionair vissersvaartuig in zicht Revolutionair vissersvaartuig in zicht URK - Het innovatieve pilotschip voor de visserij komt in zicht. Het ministerie van EZ heeft het gezamenlijke plan van de families Kramer (UK 202) en Romkes (UK 194) deze week positief beoordeeld. Dit in het kader van de eerder toegezegde innovatiesubsidie uit het Europees Visserij Fonds. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de financiering en het ontwerp, waarna komende maand de bouwopdracht verwacht kan worden. Zowel de ABN AMRO als de Rabobank hebben een voorstel tot financiering ingediend. Het vaartuig moet volgend jaar zomer vissen.

Het nationale plan voor een revolutionair vissersvaartuig is door Stichting Masterplan Duurzame Visserij als beste geselecteerd om tot een nieuw gunstig verdienmodel voor de visserij te komen. Het schip zit vol met innovaties waarmee maximaal brandstofbesparing wordt gerealiseerd. Het wordt uitgerust met uitgekiende systemen met diesel-elektrische voortstuwing, warmteterugwinning, powermanagement en een brandstof besparende rompvorm.

Verder zal met het schip de twin-rigpulstechniek worden getest, een nieuwe techniek om op schol en tong te kunnen vissen. Verwerking aan boord met een ononderbroken koelketen  is een speerpunt in het project. Daarom is een scholstripmachine vanaf het begin in de plannen meegenomen.

Revolutionair vissersvaartuig in zicht Revolutionair vissersvaartuig in zicht Het nieuwe vaartuig met bijlboeg krijgt als afmetingen: lengte over alles 30,13 meter, breedte 8,30 meter, holte tot aan hoofddek 4,30 meter en holte tot aan shelterdek 6,50 meter. Hoekman Shipbuilding en Machinefabriek Padmos worden de hoofdaannemers.
,,Stichting Masterplan Duurzame Visserij ziet het pilotschip als een noodzakelijke tussenfase naar een verandering van de vloot, waar alle visserijondernemers profijt van moeten gaan trekken. Het totaalbelang van de sector staat voorop. Het moet anders en het kan ook anders’’, aldus MDV-voorzitter Auke Hoefnagel. Het project wordt begeleid door Flynth Adviseurs en Accountants, LEI Wageningen UR en De Olde & Ten Napel Consultancy.

 

Prioriteiten in Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij

Overheidssteun voor marketingplannen
donderdag, 10 april 2014 15:00

DEN HAAG – Producentenorganisaties kunnen op overheidssteun rekenen voor het opstellen van marketing- en afzetplannen. Jonge vissers die een eerste schip overnemen krijgen een ‘steuntje in de rug’.

Lees meer...
 

Gezonde animo voor pilot

BBL-opleiding SW6 start in Stellendam
woensdag, 09 april 2014 10:00

ROTTERDAM/STELLENDAM – Al jaren visserman, maar zonder papieren? Deze week is op de visserijschool in Stellendam de nieuwe BBL-opleiding Stuurman/Werktuigkundige Zeevisvaart (SW6) gestart.

Lees meer...
 

Samenwerking van Kenniskring Langoustines met Bretons bedrijf

Nieuwe proeven voor levend houden kreeftjes
dinsdag, 08 april 2014 10:00

De deelnemers aan de trip naar Bretagne. Van links naar rechts Geertrui Vlaemynck (ILVO), Pierre-Marie Fleury (Sea Tech France), Alex Goudriaan (subsidieadviesbureau), Marc Hurtel (Sea Tech France), Louis Ouwerkerk (Subsidie-adviesbureau), Xavier Vermeersch (ILVO), Matthijs Nieuwkoop (Scienta Nova), David Vuylsteke (ILVO), IJsbrand Velzeboer (Scienta Nova) en Dirk Verhaeghe (ILVO). Ab Post en Cees van Eekelen ontbreken op de foto. De deelnemers aan de trip naar Bretagne. Van links naar rechts Geertrui Vlaemynck (ILVO), Pierre-Marie Fleury (Sea Tech France), Alex Goudriaan (subsidieadviesbureau), Marc Hurtel (Sea Tech France), Louis Ouwerkerk (Subsidie-adviesbureau), Xavier Vermeersch (ILVO), Matthijs Nieuwkoop (Scienta Nova), David Vuylsteke (ILVO), IJsbrand Velzeboer (Scienta Nova) en Dirk Verhaeghe (ILVO). Ab Post en Cees van Eekelen ontbreken op de foto. URK – Het plan is om op korte termijn drie Eurokotters uit te rusten met een bewaar- en opslagsysteem voor levende langoustines. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de kennis en contacten die werden opgedaan bij een tweedaags bezoek aan Bretagne deze maand.

Lees meer...
 

Gedeputeerde Kees van Beveren reikt certificaten uit

Zeeuws keurmerk voor zilte soorten
maandag, 07 april 2014 10:00

Op de foto van links naar rechts: Kees van Beveren, Job en Miranda Bout, Marcel van de Kreeke, Jaap Geleijnse en Simon Schot. Op de foto van links naar rechts: Kees van Beveren, Job en Miranda Bout, Marcel van de Kreeke, Jaap Geleijnse en Simon Schot. GOES - Zeeland heeft een eigen keurmerk voor twaalf erkende streekproducten geïntroduceerd onder de naam: ‘Zeker Zeeuws Streekproduct’. Onder deze streekproducten zijn er vier afkomstig uit de Zeeuwse wateren. Naast Oosterscheldekreeft zijn dat harders, paling en hangcultuurmosselen. De Zeeuwse visserijgedeputeerde Kees van Beveren reikte vorige week donderdagmiddag in de Zeelandhallen in Goes de certificaten uit aan voorzitter Jaap Geleijnse (Federatie van Beroepsvissers Zuid-West Nederland), Job en Miranda Bout-van Dijke (TH 16), Marcel van de Kreeke namens de Vereniging van Beroepsvissers op de Oosterschelde, Westerschelde en Voordelta  en Simon Schot (Viskwekerij Neeltje Jans). Jaap Geleijnse noemde de uitreiking een hele belangrijke stap in de goede richting. ,,De klant moet weten wat-ie koopt’’, reageerde hij beslist. Met deze erkenning krijgen alle producten met het Zeeuwse keurmerk ook de landelijke erkenning als Erkend Streekproduct van Stichting Streekeigen Producten Nederland.

 

Tweede kotter voor gebroeders Woord

YE 6 terug naar Urk
zaterdag, 05 april 2014 10:00

YE 6 terug naar Urk - Archieffoto: C. Hameeteman YE 6 terug naar Urk - Archieffoto: C. Hameeteman URK – De YE 6 ‘Albatros’ is verhuisd naar Urk. Woensdag werd in IJmuiden de garnalenvangst op de auto gezet naar Breskens, en donderdag arriveerde de Zeeuwse garnalenkotter in de nieuwe thuishaven. Kopers zijn de gebroeders Henk, Cornelis en Jan van de vof J. Woord & Zn. (UK 93). Vrijdagmiddag werd de transactie via De Elburger Scheepsbemiddeling bezegeld bij de notaris. De YE 6 wordt omgenummerd in UK 92 ‘Jennie’. Henk Woord komt samen met zijn neefje Jacob aan boord van hun aanwinst. Zij willen er vooralsnog mee op garnalen, maar de mogelijkheid blijft open om er – net als met de UK 93 – ook mee met staandwant te gaan vissen op tong.

De bemanning van de aanstaande UK 92 kijkt op  Urk met assistentie van de collega’s van de UK 93 de garnalennetten na. De bemanning van de aanstaande UK 92 kijkt op Urk met assistentie van de collega’s van de UK 93 de garnalennetten na. Historisch gezien is de UK 92 terug op Urk, want het 19 meter lange vaartuig werd in 1949 bij Seymonsbergen gebouwd als UK 44. Via Volendam, Den Oever, Zoutkamp, Texel, opnieuw Den Oever, Damwoude en opnieuw Zoutkamp kwam de kotter in 2001 in handen van vof Van der Endt. De gebroeders Woord zijn na 65 jaar de elfde eigenaars.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 4
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 

Favoriete Tweets

Visserij Actueel

Waar naar toe met garnalenvisserij?Resultaten

<<  April 2014  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
GBU grafisch compleet