Visserijnieuws.nl
Home Nieuws
Abonnement & Advertentietarieven

TX 5 en UK 157

Dadas investeert in twee Noordzeekotters
zaterdag, 25 april 2015 08:00

Dadas investeert in twee Noordzeekotters Dadas investeert in twee Noordzeekotters URK – Zeevisgroothandel Dadas in Urk investeert in twee kotters: de TX 5 en UK 157. De gebroeders Jan en Wim de Boer gaan er mee vissen.

,,Ik wil onafhankelijk zijn voor wat betreft inkoop van schol’’, zegt de Turkse eigenaar Cevdet Alan van het Urker handels- en verwerkingsbedrijf. Vorig jaar breidde Dadas uit met een nieuwe diepvriesafdeling.

Als eerste wordt de TX 5 klaargemaakt voor de scholvisserij. De Texelse kotter wordt straks vernummerd in UK 57 ‘Hermina’.  De gebroeders Jan en Marco Ellen legden hun TX 5 vorig najaar voor de kant toen de Helderse neven Henk en Henk Bais formeel als vennoot toetraden in het  Texelse visserijbedrijf.

Lees meer...
 

Uitzet zwarte zeehond op zandplaat is start Happy Seal Campagne

Vissers werken samen met Zeehondencrèche
vrijdag, 24 april 2015 08:00

Met de kisten met zeehonden op de Kuipersplaat. Van links naar rechts: Jurie van den Berg (NG 1), Niek Kuizenga (Zeehondencrèche Pieterburen), Henk Jan Talma (WL 28), Robin Bouma (ZK 47) en Bernard Merkx. Merkx – directeur van een plasticrecyclingbedrijf in Bavel en bestuurslid van Plastix, de Deense fabrikant in Lemvig waar netwerk gerecycled kan worden - is initiatiefnemer van Happy Seal. Met de kisten met zeehonden op de Kuipersplaat. Van links naar rechts: Jurie van den Berg (NG 1), Niek Kuizenga (Zeehondencrèche Pieterburen), Henk Jan Talma (WL 28), Robin Bouma (ZK 47) en Bernard Merkx. Merkx – directeur van een plasticrecyclingbedrijf in Bavel en bestuurslid van Plastix, de Deense fabrikant in Lemvig waar netwerk gerecycled kan worden - is initiatiefnemer van Happy Seal. LAUWERSOOG – Vissers gaan samenwerken met de Zeehondencrèche Pieterburen.

Eind januari redde een zeldzaam zwart zeehondje zichzelf. De NG 1 had de laatste trek erop zitten. Onder het schoonspoelen klampte zich een beestje aan één van de netten vast. Het jonge zeehondje – licht gewond aan kop en flippers - werd door de Urker bemanning opgevangen en in de voorpiek verzorgd. De afgelopen drie maanden is het in Pieterburen aangesterkt en tientallen kilo’s gegroeid. Zaterdagmiddag werd het met twee andere grijze zeehonden vanaf de Kuipersplaat onder Schiermonnikoog losgelaten. In aanwezigheid van schipper Jurie van den Berg van de NG 1 met zijn gezin.

Lees meer...
 

Seafood Expo Global schiet uit de startblokken

Lage Landen laten zich niet onbetuigd
donderdag, 23 april 2015 16:00

Seafood Expo Global schiet uit de startblokken Seafood Expo Global schiet uit de startblokken BRUSSEL – Klokke 10 uur: de deuren gaan open en de bezoekers drommen naar binnen. Seafood Expo Global editie 2015 ging afgelopen dinsdag furieus van start. Met een algemene staking van de Belgen op woensdag en de traditioneel veel rustigere donderdag in het vooruitzicht leek het of alle energie in de openingsdag was samengebald. Veel tijd om de Urker dassen recht te doen voor een openingsfoto had het beursteam van Dayseaday niet (foto onder). Om 10.01 uur waren de eerste bezoekers aan de stand reeds present. Sluitingstijd 18.00 uur werd omgeroepen dat de beursdag toch echt beëindigd moest worden.

Lees meer...
 

Bij de Nederlandse Vissersbond te Emmeloord Informatiebijeenkomst Visserij

Investeringsfonds Nederland (VIN)
donderdag, 23 april 2015 12:01

EMMELOORD – Op vrijdag 24 april vindt in Emmeloord een informatiebijeenkomst plaats over het Visserij Investeringsfonds Nederland. Locatie: kantoor Nederlandse Vissersbond, Ecopark 42.

Net als andere bedrijfstakken is de visserijsector voortdurend op zoek naar nieuwe en innovatieve werkwijzen. Verduurzaming van vissersschepen, visserijtechnieken en verwerkingsmethoden zijn daarbij zeer belangrijk, maar op korte termijn in de bedrijfsexploitatie niet altijd haalbaar. In de praktijk blijkt vooral het krijgen van een passende financiering een struikelblok.

Lees meer...
 

Eerste zeeschip voor Shipyard Trico te Rotterdam

‘Tess’ eerste nieuwbouwer Van Laar
woensdag, 22 april 2015 08:00

Beeld van de doopplechtigheid bij Shipyard Trico in Rotterdam. - Foto: Marcel Coster Beeld van de doopplechtigheid bij Shipyard Trico in Rotterdam. - Foto: Marcel Coster ROTTERDAM/IJMUIDEN – Vorige week vrijdag werd met de doop van de ‘Tess’ in Rotterdam een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de 90-jarige geschiedenis van Van Laar Maritime: nieuwbouw. Het IJmuider bedrijf, ook bekend van Van Laar Visserijketting en hellingbedrijf Scheepswerf Van Laar, heeft momenteel 30 schepen in de vaart die diensten verlenen aan de offshore industrieën. Het merendeel daarvan zijn voormalige kotters. De ‘Tess’ is het eerste nieuwgebouwde schip voor Van Laar Maritime.

Lees meer...
 

Kamerdebat over controle visbedrijven

NVWA gaat steviger opereren
dinsdag, 21 april 2015 12:00

DEN  HAAG – ,,We komen uit een tijd van bezuinigingen, en van een aanpak en cultuur van te veel vertrouwen en te weinig handhaving. Het tij moet nu keren.’’ Aldus minister Schippers (VWS) woensdag 1 april in de Tweede Kamer tijdens een apart debat over controle bij visbedrijven en de risico’s in de vleesketen. ,,Ik vind dat de NVWA veel steviger moet opereren en dat haar toezichthoudende en sanctionerende bevoegdheid effectiever ingezet moet worden.’’

Lees meer...
 

Drukbezochte hoorzitting EP over selectiviteit

‘Tong-scholdilemma moet opgelost’
dinsdag, 21 april 2015 08:00

BRUSSEL – Het oplossen van het ‘tong-scholdilemma’ is de ultieme uitdaging voor de Nederlandse platvisvisserij. Aldus directeur Pim Visser van VisNed afgelopen maandag in Brussel, op een speciale hoorzitting van het Europarlement over selectiviteit in de visserij. De hoorzitting werd georganiseerd op voorstel van Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie-SGP). Van Dalen: ,,Het was goed om van experts te horen wat de technologische ontwikkelingen zijn en waar er dus kansen liggen voor vissers. Het is belangrijk dat Europa maximale ruimte geeft aan deze innovaties. Zeker met het oog op de aanlandplicht.”

Lees meer...
 

‘Probeerseltje’ van Nico Letsch (SCH 42)

Met haaientanden op een tongetje
maandag, 20 april 2015 08:00

Met haaientanden op een tongetje - Foto: Bram Pronk Met haaientanden op een tongetje - Foto: Bram Pronk SCHEVENINGEN - ,,Het is een probeerseltje hoor, maar ik ben er wel tevreden over.’’ Aldus Nico Letsch van de SCH 42 over de ‘haaientanden’ aan zijn tuig. ,,In plaats van wekkers.’’ De haaientanden lijken wat op de zogenoemde ‘whirlspoilers’ met tanden die de Z 201 van Job Schot vier jaar geleden bevestigde aan de kettingmatten, maar die waren vooral bedoeld om turbulentie op te wekken. Vorige week heeft de Poolse opvarende van de SCH 42 de haaientanden op het tuig van de SCH 42 gelast, in de loods van Noordover op Urk. Eind vorige week heeft Letsch een etmaal met zijn haaientanden gevist en dinsdagmiddag was hij aan het eerste etmaal van deze week bezig. De SCH 42 zit momenteel op een tongetje onder de kust ,,De haaientanden gaan een paar centimeter de grond in. Je kunt nu al zien dat ze flink slijten.’’ Letsch komt als het kan het liefst elke dag binnen en aan de markt op Scheveningen. Over de vangsten is hij ook tevreden: ,,We vangen natuurlijk niet zo veel tong als de Eurokotters met de puls, maar we komen aardig mee.’’ Op bijgaande foto zijn de haaientanden goed zichtbaar.

 

Ereleden openen nieuw pand Nederlandse Vissersbond

‘Mannen, doe je best! Over en sluiten maar’
zaterdag, 18 april 2015 08:00

Van links naar rechts: de ereleden Huub Tanis, Jurie van den Berg, Leen de Keijser en Lubbert Schregardus en Vissersbondvoorzitter Johan Nooitgedagt met megafoon. Van links naar rechts: de ereleden Huub Tanis, Jurie van den Berg, Leen de Keijser en Lubbert Schregardus en Vissersbondvoorzitter Johan Nooitgedagt met megafoon. EMMELOORD – Vier ereleden hebben zaterdagmorgen het nieuwe kantoorpand van de Nederlandse Vissersbond ceremonieel geopend: Leen de Keijser (Bruinisse), Huub Tanis (Goedereede-Havenhoofd), Lubbert Schregardus (Paesens-Moddergat) en Jurie van den Berg (Urk). Laatstgenoemde sprak een kort slotwoord: Mannen, doe je best! Over en sluiten maar.

Lees meer...
 

Jan Baarssen (FMO) mee naar zee

PD 147 test scholstripmachine
vrijdag, 17 april 2015 08:00

De nieuwe scholstripmachine van Jansen Techniek/FMO aan boord van de PD 147. De nieuwe scholstripmachine van Jansen Techniek/FMO aan boord van de PD 147. URK/EEMSHAVEN – De PD 147 test de nieuwe scholstripmachine van Jansen Techniek (Putten) en FMO (Urk) in de praktijk. ,,De verwachtingen zijn hooggespannen.’’ Zaterdagmorgen is de scholstripmachine vanaf Urk in de Eemshaven aan boord geplaatst. De eerste testweek is Jan Baarssen van Food Machinery Occasions (FMO) mee met de hekkotter van  Ekofish. De praktijktest moet leren hoe de machine zich met deining en letterlijk spartelverse vis houdt.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 24
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 

Favoriete Tweets

Visserij Actueel

Waar naar toe met garnalenvisserij?Resultaten

<<  April 2015  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
GBU grafisch compleet