Visserijnieuws.nl
Home Nieuws
Abonnement & Advertentietarieven

Met minder schepen meer werk

Bram Varga stapt uit inspectiewereld
woensdag, 23 april 2014 10:00

Scheepvaartinspecteur Bram Varga zwaait af en kijkt met veel genoegen terug op 23 jaar tussen de vissers. Vrijdagmiddag 2 mei is er een afscheidsreceptie. Scheepvaartinspecteur Bram Varga zwaait af en kijkt met veel genoegen terug op 23 jaar tussen de vissers. Vrijdagmiddag 2 mei is er een afscheidsreceptie. STELLENDAM – Bram Varga (61) uit Oud Beijerland legt per 1 mei 2014 de stempel erbij neer als scheepvaartinspecteur. Op vrijdag 2 mei vindt er vanaf 15.30 uur een afscheidsreceptie plaats in restaurant De Zeemeeuw in Stellendam. Varga kijkt met veel genoegen terug op 23 jaar tussen de vissers.

Lees meer...
 

Verse schol bij Albert Heijn en ook tong bij Agrimarkt

Schol in het Nederlandse schap
dinsdag, 22 april 2014 10:00

STELLENDAM/URK – Scholpromotie krijgt een boost doordat het ‘met een verhaal’ bij Neerlands grootste retailer en een regionale supermarkt in het schap komt.

Lees meer...
 

Oproep tot samenwerking

Steuren in de Noordzee
maandag, 21 april 2014 10:00

Aangelande steur, vishandel Amsterdam, 1921. Een van de laatste ‘Rijn’-steuren. - Foto’s en illustraties: Sportvisserij Nederland Aangelande steur, vishandel Amsterdam, 1921. Een van de laatste ‘Rijn’-steuren. - Foto’s en illustraties: Sportvisserij Nederland WESSEM – Er wordt in Europa stevig gewerkt aan herstel van de Atlantische steur. Twee jaar geleden zijn ook 47 steuren met zenders uitgezet in de Nieuwe Maas en Waal.  Coördinator Bram Houben (Ark Natuurontwikkeling) en Niels Brevé (Sportvisserij Nederland) geven de stand van zaken weer en doen een oproep aan de beroepsvisserij. Het grootste deel van de levenscyclus van deze steuren speelt zich af in zee. Voor vangstmeldingen wordt een beloning van honderd euro uitgeloofd.

Lees meer...
 

Twinriggers Osprey experimenteren om discards te minimaliseren

Mazen van één meter in achtereind
zaterdag, 19 april 2014 10:00

Mazen van één meter in achtereind Mazen van één meter in achtereind URK – De H 426 en H 357 experimenteren met wijdmazige netten en zwevende borden. De beide twinriggers zijn afgelopen maand vanuit Het Kanaal teruggekomen en overgeschakeld op de twinrigvisserij op schol. Osprey Group heeft vier verschillende netten ontwikkeld om deze te testen. Om discards te minimaliseren wordt geëxperimenteerd met bovenkappen van 16, 20 en zelfs 40 centimeter. In het achtereind is zelfs een paneel van dertien meter lengte aangebracht met mazen van maar liefst één meter. Om gasolie te besparen en bodemimpact te reduceren is overgeschakeld op kleinere zwevende borden van Thyborøn Trawldoors, en zijn de ketting-klompen ingewisseld voor roller-klompen tussen de netten.

 

Job en Miranda Bout

Echtpaar ‘Beroepsvissers van het Jaar’
vrijdag, 18 april 2014 10:00

Job en zoon Sjaak Bout tijdens de hardervisserij met de TH 16. Job en zoon Sjaak Bout tijdens de hardervisserij met de TH 16. HARDERWIJK/THOLEN – Het Thoolse echtpaar Job en Miranda Bout is uitgeroepen tot ‘Beroepsvissers van het Jaar’. Op de jaarvergadering van de Combinatie van Beroepsvissers afgelopen woensdagmiddag kreeg het energieke tweetal de oorkonde uitgereikt van voorzitter Jaap Geleijnse.

Miranda en Job hebben een zeer divers visserijbedrijf en vissen volgens het bestuur in harmonie met de natuurkalender. Vanaf mei tot november vist Job met de zegen op harder in de Westerschelde, Oosterschelde en Voordelta. In het najaar en de winter vist hij op wolhandkrab. Ook wordt experimenteel de ankerkuilvisserij op sprot beoefend. Voor met name het Belgische Instituut voor Natuur en Bosonderzoek doet  Bout visstandsonderzoek.

Miranda is de drijvende kracht achter de promotie van het bedrijf en de producten. De laatste jaren kwam Miranda tot de conclusie dat het anonieme spel op de afslag hen niet de optimale prijs voor hun kwaliteitsproducten leverde. Zij stapte naar top-kok Edwin Vinke en leverde hem harders met de vraag of hij daar iets van kon maken. Dat heeft hij gedaan en in het filmpje dat ook op de website van de CvB is te zien, noemt Vinke de harder de meest miskende vis van Zeeland. Intussen verschijnt de harder van Job steeds vaker op het menu van gerenommeerde restaurants, die er een veel betere prijs voor geven.

Miranda Bout is de drijvende kracht achter de promotie. Miranda Bout is de drijvende kracht achter de promotie. Ook de rechtstreekse verkoop aan vaste klanten levert meerwaarde en een goede naam op. Op internet speurt Miranda veel naar nieuwe productinformatie.  Zo kwam zij ertoe om van het kuit van de goudharder ‘bottarga’ te maken. Deze gedroogde kuit heeft een sterke eigen smaak die in kleine hoeveelheden een speciale smaak aan het gerecht kan geven.  Miranda is nu ook bezig om de met de ankerkuil gevangen sprot als fingerfood of vischips in de markt te zetten.

Voor de promotie van hun visserij en visproducten maken Miranda en Job actief gebruik van sociale media als YouTube, een eigen website, Facebook en Twitter.  Ook komt het visserijbedrijf van Bout extra onder de aandacht bij de afnemers en in de media dankzij de samenwerking met de Stichting Goede Vissers en Lekker Regionaal Product. Vorig jaar hebben Goede Vissers, waaronder Miranda en Job, de Lidl Duurzaamheidsprijs gewonnen. En eind maart dit jaar zijn de harder en bottarga van Job en Miranda ook gecertificeerd met het Zeeuws streekproduct keurmerk ‘Zeker Zeeuws’. 

Job en Miranda investeren bewust in professionalisering van hun bedrijf. Ze hebben een nieuwe moderne loods gebouwd met speciaal een deel voor de verwerking van de vis.

 

Staatsvissershavenbedrijf werd dynamische zeehaven

Ondernemers schatten kansen op waarde
donderdag, 17 april 2014 17:00

Zeehaven-directeur Peter van de Meerakker (midden) reikt een cheque uit aan KNRM-schipper Ton Haasnoot en commissie-secretaris Cor Oudendijk. Het bedrag was bijeengebracht door de gasten op de jubileumviering. Zeehaven-directeur Peter van de Meerakker (midden) reikt een cheque uit aan KNRM-schipper Ton Haasnoot en commissie-secretaris Cor Oudendijk. Het bedrag was bijeengebracht door de gasten op de jubileumviering. IJMUIDEN – Donderdag 10 april was het exact 25 jaar geleden dat minister Neelie Kroes en voorzitter Leo Jansen van de Raad van Commissarissen tekenden voor de overdracht van het Staatsvissershavenbedrijf. Tijd voor feestelijk terugblikken, maar ook vooruitzien.

Lees meer...
 

Eerste visreis na verlenging

HD 30 kan veel meer kisten kwijt
dinsdag, 15 april 2014 10:00

Walschipper-eigenaar Johan Bais (rechts) en de Scheveningse schipper Gerard Klemann druk bezig in de machinekamer. Walschipper-eigenaar Johan Bais (rechts) en de Scheveningse schipper Gerard Klemann druk bezig in de machinekamer. DEN HELDER/SCHEVENINGEN – Afgelopen woensdag kwam de HD 30 binnen van de eerste visreis na de verlenging. De kotter van Bais kan met 2,65 meter extra meer dan het dubbele aantal viskisten meenemen. C.A. Roeleveld was hoofdaannemer bij de verlenging.

Lees meer...
 

Kookketel De Boer RVS doorontwikkeld

Handen vol op garnalenvloot
maandag, 14 april 2014 10:00

Detectielijn zoals straks aan boord uitgetest voor het met slimme camera’s sorteren van de vangst. Detectielijn zoals straks aan boord uitgetest voor het met slimme camera’s sorteren van de vangst. MAKKUM – De Boer RVS heeft zijn kookketel doorontwikkeld en de handen meer dan vol op de garnalenvloot.

Met een nieuwe warmtewisselaar in de kookketel kan volgens Melle de Boer bijna duizend euro gasolie worden bespaard. De uitlaattemperatuur is namelijk teruggebracht naar 140 graden, en door een efficiëntere warmteoverdracht wordt een energiebesparing van circa vier liter gasolie per uur gerealiseerd.

Lees meer...
 

Themazitting Haagse rechtbank ‘palingstroperij’

‘Dit is bizar, zo krom als maar kan!’
zaterdag, 12 april 2014 10:00

DEN HAAG – Binnenvisser Wilkin den Boer is des duivels. ,,Dit ‘grapje’ kost me alles bij elkaar zeker 25.000 euro, terwijl ik niks misdaan heb. Ik ben onschuldig. Gewoon bizar daarom en zo krom als het maar kan, ik heb gelijk hoger beroep aangetekend.’’

Lees meer...
 

Conserven, vers en diepvries

Nieuw merk: Fish Tales
vrijdag, 11 april 2014 12:00

AMSTERDAM – Chef-kok, publicist en groene ondernemer Bart van Olphen heeft een nieuw merk opgezet: Fish Tales. Een productlijn voor (vrijwel) uitsluitend MSC-gecertificeerde vis, met bijhorende verhalen (‘tales’) van de vissermannen en een vissersvrouw.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 4
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 

Favoriete Tweets

Visserij Actueel

Waar naar toe met garnalenvisserij?Resultaten

<<  April 2014  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
GBU grafisch compleet