Visserijnieuws.nl
Home
Abonnement & Advertentietarieven
Visserijnieuws.nl

In westelijke Waddenzee

Eerste zaadvisdag voorspoedig
donderdag, 10 september 2015

DEN OEVER/HARLINGEN – Het is goed gegaan, luidt de eerste reactie van ladingmeter Jan Fraanje afgelopen dinsdagavond aan boord van het meetschip WR 82 ‘Gerdia’ in het Stompe.
Fraanje had die dag op vijftig mosselkotters de meetpriem ter hand genomen. De ladingen varieerden in omvang tussen 300 en 1.500 ton mooi mosselzaad, ‘niet zelden met een ster erin’.
De YE 170 kwam ’s morgens om half negen met 300 ton langszij. De YE 79 had er om 17.00 uur 1.500 ton in. De TH 48 knoopte om 19.00 uur als laatste aan de WR 82 vast. De meeste schepen visten in de Vlieter en het Steendiep. Het quotum bedroeg deze week 50.000 ton mosselzaad.

 
Schipper ARM 14 na anderhalf uur uit zee gered
donderdag, 10 september 2015

ARNEMUIDEN/DEN HELDER – Schipper Robbie van Belzen van de ARM 14 ‘Grietje Geertruida’ is woensdagmiddag na anderhalf uur levend uit het water gehaald.

De ARM 14 van rederij Siereveld viste nabij de Vlam en was aan het verstomen toen om 12.55 uur aan de collega’s van de in de nabijheid vissende BCK 40 werd gemeld dat er een opvarende werd vermist.

Lees meer...
 

Kort geding VisNed tegen Greenpeace

‘Het gaat niet om de tien stenen’
donderdag, 25 juni 2015

Optimisme in het VisNed-kamp. Van rechts naar links: Geert Meun, advocaat Geert-Jan Knoops, Pim Visser, advocaat Carry Knoops-Hamburger en Anja Keuter-Kapitein. Optimisme in het VisNed-kamp. Van rechts naar links: Geert Meun, advocaat Geert-Jan Knoops, Pim Visser, advocaat Carry Knoops-Hamburger en Anja Keuter-Kapitein. AMSTERDAM – De Klaverbank is nauwelijks van belang voor de Nederlandse kottervisserij, aldus Greenpeace. Dan kan de visserij daar dus ook niet verantwoordelijk zijn voor ecologische achteruitgang en is het storten van stenen om de visserij te hinderen overbodig, reageert advocaat mr. Geert-Jan Knoops. Maandag 6 juli doet de Rechtbank Amsterdam uitspraak in het kort geding dat door VisNed is aangespannen met als belangrijkste eis dat Greenpeace stopt met het storten van stenen op de Noordzee. Greenpeace zei senior rechter mr. M. van der Veen desgevraagd toe dat er in ieder geval tot de uitspraak geen nieuwe stenen-acties op touw staan.

Lees meer...
 

Initiatief van de stichting Noordzee Nettenvrij

Inzamelpunt oud netwerk Stellendam
maandag, 29 december 2014

Het dek van het werkschip ‘Bela’ vol met afval. Het dek van het werkschip ‘Bela’ vol met afval. STELLENDAM/MAASSLUIS – Op de haven van Stellendam komt een inzamelpunt voor oude visnetten. Een nieuw initiatief van Noordzee Nettenvrij. Afgelopen maandag was de aftrap in Stellendam.

Noordzee Nettenvrij, afgelopen najaar opgericht door Remco de Vos met compagnon Henk de Bloeme, is al actief met het bergen van afval uit de Noordzee. Hiervoor wordt als werkschip de ‘Bela’ van De Bloeme gebruikt, met als thuishaven Stellendam. Het schip is uitgerust met een hydraulische grijper, voorzien van camera’s en lampen. Met behulp van deze grijper worden visnetten, vistuigen en ander afval met name rond wrakken geborgen. Noordzee Nettenvrij werkt ook veel samen met duikers. Het afval wordt vervolgens gerecycled in een traject in samenwerking met de organisatie Healthy Seas.

Lees meer...
 

Geen blauwdruk voor introductie nieuwe visserijtechniek in Europa

Nadruk teveel op techniek en vergunningen
woensdag, 12 augustus 2015

Tim Haasnoot en zijn begeleidster Marloes Kraan van IMARES. Tim Haasnoot en zijn begeleidster Marloes Kraan van IMARES. IJMUIDEN – Bij de transitie naar pulsvisserij als redding van de Nederlandse platvisvloot is te veel nadruk gelegd op techniek en het verwerven van vergunningen. Het is een belangrijke les die getrokken kan worden uit het onderzoek van student Tim Haasnoot (Leerstoelgroep Milieubeleid, Wageningen UR) naar het verloop van het transitieproces naar de innovatieve pulstechniek in de afgelopen twee decennia.

De introductie van de pulsvisserij in Nederland en Europa verloopt met horten en stoten, terwijl de weerstand in Europa tegen de (Nederlandse) pulsvisserij nog steeds groot is. Haasnoot (24) ging voor zijn eindscriptie na hoe en waarom de puls werd ontwikkeld, welke belangrijke tijdvakken kunnen worden onderscheiden, hoe de reacties waren en hoe de acceptatie van deze nieuwe visserijmethode verliep/verloopt. In een zonnig Katwijk geven Haasnoot en begeleidster vanuit IMARES Marloes Kraan toelichting op de scriptie met de lange titel ‘Lessons learned from the transition towards an innovative fishing technique. A case study on the introduction of the pulse trawl technique in the Dutch flatfish fishery’.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

 
Pagina 1 van 135
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 

Favoriete Tweets

Visserij Actueel

Waar naar toe met garnalenvisserij?Resultaten

<<  November 2015  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
2324252629
30      

Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
GBU grafisch compleet