Visserijnieuws.nl
Home
Abonnement & Advertentietarieven
Visserijnieuws.nl

Scheepvaart en Transport College

STC start nieuwe deeltijdopleiding SW6
woensdag, 22 oktober 2014

STC Groep op het Holland Fisheries Event. Op zaterdag bemand door Werner Brinkman en de voormalige vissers Simon Kramer en Cornelis Melissant. STC Groep op het Holland Fisheries Event. Op zaterdag bemand door Werner Brinkman en de voormalige vissers Simon Kramer en Cornelis Melissant. STELLENDAM/ROTTERDAM - Ook komend jaar biedt het Scheepvaart en Transport College een deeltijdopleiding Stuurman Werktuigkundige Zeevisvaart (SW6) aan. De nieuwe tweejarige BBL-opleiding gaat op 12 januari 2015 van start en wordt aangeboden op de STC-locatie in Stellendam. BBL staat voor Beroeps Begeleidende Leerweg.

Het Scheepvaart en Transport College heeft dit jaar het initiatief genomen om naast de reguliere visserijopleiding een deeltijdvariant voor SW6 aan te bieden. Met succes: achttien vissermannen vanuit Zeeland tot Urk schreven zich in om hun vaarbevoegdheid te halen, zonder dat ze voor langere tijd terug moeten in de schoolbanken. In januari wordt met een nieuwe groep gestart.

Lees meer...
 

Subsidie voor duurzame en innovatieve visserijprojecten

Steun voor Zeeuwse bedrijven
dinsdag, 21 oktober 2014

Niet elk najaar is er een goede garnalenvisserij in de zuid. Voor een jaarrond visserijbedrijf wordt er daarom serieus over nagedacht de ARM 25 om te bouwen voor de kreeftjesvisserij. Niet elk najaar is er een goede garnalenvisserij in de zuid. Voor een jaarrond visserijbedrijf wordt er daarom serieus over nagedacht de ARM 25 om te bouwen voor de kreeftjesvisserij. MIDDELBURG – In de allerlaatste ronde voor Duurzame Ontwikkeling van Visserijgebieden wordt  via de provincie Zeeland 546.000 euro subsidie beschikbaar gesteld. Het geld gaat naar projecten om mesheften breder te gebruiken, de ombouw naar kreeftjesvisserij, ontwikkeling van een nieuwe oester, de bouw van een roeipootkreeftjesfarm als voedsel voor viskweek en het innovatief oogsten van mzi-zaad.

In Zeeland krijgen vijf bedrijven of bedrijfscombinaties een subsidie uit het Europees Visserijfonds. De lokale Visserijgroep, onder voorzitterschap van gedeputeerde Kees van Beveren, heeft hiertoe besloten. Drie aanvragen zijn afgewezen.
Vanaf 2015 zijn er geen regionale subsidierondes meer. Het Europees Visserijfonds maakt dan plaats voor het Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij, dat zich richt op de visserij- en aquacultuursector in het algemeen. De focus ligt dan op grotere samenwerkings- en innovatieprojecten.

Lees meer...
 

Leba/MDV en Jansen/Ekofish/FMO

Scholstripmachine actueel
zaterdag, 18 oktober 2014

Rob Lesscher bij een overzicht van de ontwikkeling van Leba op het gebied van stripmachines. Rob Lesscher bij een overzicht van de ontwikkeling van Leba op het gebied van stripmachines. URK – Met een opnieuw stijgend scholquotum en normale weekvangsten van 750 kisten en meer schol is de introductie van een scholstripmachine aan boord uiterst actueel. Op het Holland Fisheries Event werden er twee gepresenteerd: door Leba Metaalbewerking (toeleverancier Masterplan Duurzame Visserij) en door Jansen Techniek (in samenwerking met FMO en Ekofish Group). Beide worden volgens plan nog dit jaar in de praktijk getest, respectievelijk op de GY 127 en PD 147.
,,Ik sta op mijn eigen schip tegenwoordig zelf onder de bak, dus heb ik alle belang bij een machine die ons veel werk uit handen kan nemen’’, zegt Klaas van den Berg (GY 127).

Salesdireceur Rob Lesscher van Leba Metaalbewerking laat in zijn beursstand mooi zien dat het Enkhuizer bedrijf al in de jaren zeventig en tachtig actief was met stripmachines voor de visserij. In de jaren zeventig werd met vacuuümtechniek een machine voor rondvis ontwikkeld. Halverwege de jaren tachtig werden een drietal Texelse kotters en de UK 88 uitgerust met een scholstripmachine. Op de techniek was weinig aan te merken, maar de handel en verwerking met toen nog voornamelijk handfileerders was er niet rijp voor.

Lees meer...
 

Pieken bij Bath en Nieuw-Statenzijl

Intrek van glasaal in Nederland stuk beter
maandag, 20 oktober 2014

IJMUIDEN – De glasaalintrek in 2014 in Nederland is net als in 2013 stukken beter.

Dat blijkt uit gegevens van IMARES. Op elf locaties vindt glasaalbemonstering plaats. Het langst bij de spuisluizen van Den Oever (vanaf 1938) en Lauwersmeer (vanaf 1979). Op de andere locaties is eind jaren tachtig/begin jaren negentig gestart met het bemonsteren van glasaal.

Lees meer...
 

Succesvolle beursdagen Holland Fisheries Event

Volgende editie 7 en 8 oktober 2016
vrijdag, 17 oktober 2014

Paula van der Woude en Caroline Makkus van het Projectbureau Holland Fisheries Event kijken terug op een goed verlopen en succesvolle beurs. Paula van der Woude en Caroline Makkus van het Projectbureau Holland Fisheries Event kijken terug op een goed verlopen en succesvolle beurs. URK - Twee dagen lang kwamen meer dan zeventig exposanten en meer dan 3.000 bezoekers samen op de zesde editie van de visserijbeurs van Nederland. Stichting Visserijdagen Urk en het Projectbureau Holland Fisheries Event kijken terug op een goed verlopen en succesvolle beurs.

De vele innovatieve bedrijven uit de hele sector, de sfeervol aangeklede uitverkochte beursvloer met 4 zalen, het interessante seminar en de nieuwe formule trokken vele bezoekers naar de visserijbeurs in De Koningshof Party & Events op Urk. De enorme aanloop op zaterdag 11 oktober zorgde ervoor dat het parkeerterrein vol stond en er gebruik gemaakt moest worden van het naastgelegen parkeerterrein van het zwembadcomplex. ,,We kunnen spreken van een succesvolle beurseditie, waar we graag een vervolg aan willen geven op 7 en 8 oktober 2016. De innovatieve Nederlandse visserijsector verdient een beurs, een plek om samen te komen en vooral een plek om samen vérder te komen”, zegt Dick Schutte, voorzitter van Stichting Visserijdagen Urk die vrijdagochtend tijdens de opening benadrukte dat Holland Fisheries Event een nationale vakbeurs is met internationale aandacht.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

 
Pagina 1 van 58
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 

Favoriete Tweets

Visserij Actueel

Waar naar toe met garnalenvisserij?Resultaten

<<  Oktober 2014  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
202122232526
27282930  

Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
GBU grafisch compleet