Visserijnieuws.nl
Home
Abonnement & Advertentietarieven
Visserijnieuws.nl

Zonder geld voor GK-vergunninghouders geen Viswad-akkoord

Waddenfonds vraagt helderheid over staatssteun
zaterdag, 20 december 2014

LEEUWARDEN/EMMELOORD – Zonder voldoende financiën geen medewerking aan het Viswad-akkoord. Aldus Vissersbond en VisNed in reactie op de mededeling van het Waddenfonds om de subsidieaanvraag voor reductie van het aantal GK-garnalenvergunningen aan te houden.
Afgelopen najaar kwamen visserijbestuurders, provincies, rijksoverheid en natuurorganisaties overeen dat de visserijimpact op de Waddenzee gehalveerd wordt. De sluiting van 5.400 hectare ofwel 6,5 procent van het sublitoraal voor de visserij wordt een eerste stap genoemd. Voor de Wadgarnalenvissers en -bestuurders is van meet af aan klip en klaar: zonder geld geen sluiting van visgronden.

Lees meer...
 

Voor ’t eerst 50 miljoen euro in 25 jaar

Recordomzet Hollandse Visveiling IJmuiden
zaterdag, 20 december 2014

Recordomzet Hollandse Visveiling IJmuiden Recordomzet Hollandse Visveiling IJmuiden IJMUIDEN – Voor het eerst in haar 25-jarig bestaan heeft de Hollandse Visveiling IJmuiden de omzetgrens van 50 miljoen euro overschreden. Dat gebeurde afgelopen vrijdagmorgen. Op gepaste wijze is door het afslagpersoneel stilgestaan bij deze mijlpaal, aldus directeur Peter van de Meerakker van het moederbedrijf Zeehaven IJmuiden.

Lees meer...
 

Nederland bereikt stabiliteit voor kottervloot

Noordzeetong blijft ongewijzigd
donderdag, 18 december 2014

BRUSSEL – De kottervloot mag volgend jaar rekenen op stabiliteit. Belangrijkste winstpunt van de Visserijraad afgelopen maandag en dinsdag: het Noordzeetongquotum blijft op peil. Dat geldt ook voor de geassocieerde platvisbestanden (tarbot, griet, tongschar, witje, schar, bot), rog en het aantal zeedagen.

Lees meer...
 

Goede resultaten kottervloot in 2014

Nieuwbouw gloort aan de horizon
vrijdag, 19 december 2014

DEN HAAG – Visbestanden gezond, quota voldoende, dalende brandstofprijzen en redelijke visprijzen. Er zijn nog hobbels genoeg, maar met name in het laatste half jaar van 2014 boekte de kottervloot goede resultaten. Het LEI zette de cijfers op een rij en verwacht de komende jaren tientallen nieuwe kotters.

Problemen te over. Neem alleen al de aanlandplicht die vanaf 2016 een enorme impact op de kottervisserij zal hebben. Dat laat onverlet dat 2014 een heel goed jaar wordt voor de kottervloot. Hoewel het daar het eerste halfjaar bepaald nog niet naar uitzag. Na de zomer echter trokken de markt en de visprijzen aan, stegen de besommingen, daalden de gasoliekosten scherp en werd een super garnalenseizoen gemaakt. Door de grote inzet op garnalen nam ook de druk op het tongquotum af.

Lees meer...
 
Gedupeerde meervalkwekers doen aangifte
woensdag, 17 december 2014

OSPEL – Drie voormalige meervalkwekers hebben aangifte gedaan bij de politie wegens mogelijke subsidiefraude door voorzitter Jan van Rijsingen van Stichting ZON Aquacultuur en RSW Accountants.

De voormalige kwekers, twee Limburgers en een Noord-Brabander, hebben in respectievelijk Weert en Uden aangifte gedaan. Het drietal voelt zich slachtoffer van de miljoenensubsidies die het inmiddels opgeheven ZON kreeg in de periode 2004-2008 voor de grootschalige kweek van tilapia. Tijdens het project werd overgestapt op meerval (Claresse), wat volgens de meervalkwekers de markt voor meerval in Nederland deed instorten. Coen Coumans, een van de drie meervalkwekers, hoopt dat het Openbaar Ministerie de zaak serieus oppakt en alles gaat uitzoeken. Hij voelt zich gesterkt door de woorden van staatssecretaris Dijksma, die de al jaren slepende zaak weliswaar als afgedaan beschouwt (de kwekers vingen in gerechtelijke procedures ook overal bot), maar niet als er strafrechtelijke feiten gepleegd zouden kunnen zijn. In eerste instantie is er alleen aangifte gedaan tegen Van Rijsingen en RSW Accountants. Coumans: ,,Maar dit wordt waarschijnlijk uitgebreid naar diverse ambtenaren van het toenmalige LNV.’’

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

 
Pagina 1 van 70
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 

Favoriete Tweets

Visserij Actueel

Waar naar toe met garnalenvisserij?Resultaten

<<  December 2014  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2931    

Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
GBU grafisch compleet