Visserijnieuws.nl
Home
Abonnement & Advertentietarieven
Visserijnieuws.nl

Puur slecht weer op zee

GO 26 naar binnen vanwege schade
vrijdag, 31 oktober 2014

Foto: Bram Pronk Foto: Bram Pronk GOEDEREEDE/SCHEVENINGEN – Het gebeurt niet vaak dat de GO 26 in Scheveningen binnenkomt, maar vorige week woensdag was Scheveningen dichterbij dan ‘thuishaven’ IJmuiden. De kotter van Lokker had schade opgelopen, aan de tuigen en aan de scheepshuid. De GO 26 was begin vorige week op de normale tijd uit IJmuiden vertrokken. Met name dinsdag was het volgens schipper Gert Lokker ‘puur slecht’ op zee. Door het slechte weer werd een kabel losgetrokken.

Lees meer...
 

www.fish-connect.com online

Een seafood-expo, maar dan op het web
donderdag, 30 oktober 2014

Albert Hoekman: fulltime aandacht aan Fish-Connect, een online platform voor de Europese visindustrie. Albert Hoekman: fulltime aandacht aan Fish-Connect, een online platform voor de Europese visindustrie. URK – ,,We bouwen online een soort Brussel Seafoodexpo. De profielen op de website kun je zien als stands, waarmee je je wereldwijd aan de visindustrie kan presenteren.’’

Aan het woord zijn Albert Ras, Jan van Slooten en Albert Hoekman. Ras en Van Slooten zijn de oprichters van het jonge bedrijf Fish-Connect. Hun viertalige website is afgelopen maand online gegaan. De twee oprichters zijn beiden werkzaam in de vishandel in en buiten Urk, Fish-Connect wordt fulltime gerund door Albert Hoekman. Hoekman houdt kantoor in het Kenniscentrum van het Berechja College Maritiem.

Lees meer...
 
EZ financiert onderzoek bedwelmen platvis op zee
woensdag, 29 oktober 2014

DEN HAAG – Het ministerie van Economische Zaken besteedt volgend jaar anderhalve ton aan onderzoek naar een praktisch en handhaafbaar systeem om schol, tong en schar aan boord diervriendelijk te doden.
Dat antwoordt EZ-staatssecretaris Sharon Dijksma in antwoord op een stortvloed vragen inzake de begroting van het ministerie.

Gelet op de vragen is het vissenwelzijn een belangrijk item voor de Tweede Kamer. In 2015 besteedt het ministerie van EZ 225.000 euro aan onderzoek naar het verbeteren van welzijn van vis. Dat budget wordt besteed aan onderzoek naar het bedwelmen en doden van vis aan boord van vaartuigen op zee (150.000 euro) en in de aquacultuur (75.000 euro). Het onderzoek aan boord betreft een driejarig programma dat moet leiden tot een praktisch en handhaafbaar systeem om schol, tong en schar aan boord te bedwelmen en te doden.

Lees meer...
 

Productie- en Afzetprogramma voorgelegd

Kartelwaakhond ACM vraagt info over garnalen
donderdag, 30 oktober 2014

DEN HAAG – De kartelwaakhond Autoriteit Consument en Markt (ACM) doet opnieuw onderzoek naar de garnalenmarkt.

De ACM las en hoorde volgens een woordvoerder over vangstbeperkende afspraken in de garnalenvisserij. ,,We hebben partijen daarover om meer informatie gevraagd om na te gaan of afspraken passen binnen de bestaande kaders of niet. In beginsel zijn vangstafspraken tussen vissers (concurrenten) immers verboden. Op basis van de informatie moet ACM bepalen of de afspraken al dan niet passen binnen de bestaande kaders.’’

Lees meer...
 

Stichting Verduurzaming Visserijsector Voordelta

Uitzondering voor nieuwe steiger Stellendam
dinsdag, 28 oktober 2014

Uitzondering voor nieuwe steiger Stellendam Uitzondering voor nieuwe steiger Stellendam NOOTDORP – De Stichting Verduurzaming Visserijsector Voordelta opent dit jaar een derde tender op rij, namelijk van 1 november tot 31 januari. Hiervoor is 200.000 euro beschikbaar.

Uit de tender van april-mei dit jaar zijn vijf projecten gehonoreerd. De steunbedragen variëren van 11.000 tot 150.000 euro, samen 267.450 euro.

Voor de SVVV is het bedrag van anderhalve ton uitzonderlijk, want in alle voorgaande tenders is er maximaal 50.000 euro per project uitgekeerd. Voor een nieuwe bredere steiger (11 meter) van United Fish Auctions in de Buitenhaven van Stellendam wordt een uitzondering gemaakt omdat dit project een groot deel van de vloot dient.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

 
Pagina 1 van 60
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 

Favoriete Tweets

Visserij Actueel

Waar naar toe met garnalenvisserij?Resultaten

<<  November 2014  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
       1  2
  3  4  5  7  8  9
10111213
17181920212223
24252627282930

Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
GBU grafisch compleet