Visserijnieuws.nl
Home
Abonnement & Advertentietarieven
Visserijnieuws.nl

Gebouwd bij Mostacon en afgebouwd door Padmos

Warm onthaal TX 96 in thuishaven
donderdag, 28 augustus 2014

Warm onthaal TX 96 in thuishaven Warm onthaal TX 96 in thuishaven BRUINISSE/OUDESCHILD – Vorige week vrijdagmorgen zijn vader Dirk en zijn zonen Albert en Willem Anton Schagen met hun nagelnieuwe TX 96 aangekomen in thuishaven Oudeschild. Bij de aankomst werden de handbeugelaars door familie en vrienden warm onthaald met spandoeken en plezier op de kade.

De 22 meter lange en 7 meter brede aluminium handkokkelvisser werd afgebouwd bij hoofdaannemer Padmos in Bruinisse. Het bouwtraject verliep vanaf de cascobouw bij Mostacon in Stellendam voorspoedig, alleen tijdens de proefvaarten op het Zijpe liep een van de schroefassen (te) warm. Vanwege ‘het stijven van de schroefasopstelling’ werd daardoor een weekje vertraging opgelopen. Vorige week woensdag werd dat euvel opgelost. De volgende morgen werd de thuisstoom, met de bestelbus en drie Solexen aan boord, aangevangen inclusief een overnachting in Enkhuizen. Vrijdagochtend rond 10.00 uur  liep de ‘Louise Marlou’, vernoemd naar de dochters van de beide broers, voor de eerste keer de thuishaven op Texel binnen. Volgens planning wordt de strak gebouwde handkokkelboot zaterdag 20 september officieel door Padmos overgedragen aan de trotse Texelse beugelaars. Dan is er ook een ‘open schip’.

Begin deze week waren de Schagens onder Texel aan het beugelen op ‘mooie grote kokkels’. De foto werd afgelopen maandagmorgen bij vertrek naar een prachtige kokkelbank genomen.

 

Redders van boven

Reddingboten in actie in nieuw boek Flying Focus
woensdag, 27 augustus 2014

IJMUIDEN – Luchtfotograaf Herman IJsseling van Flying Focus presenteert vrijdag 29 augustus in IJmuiden zijn nieuwe boek ‘Redders van Boven’.

Het nieuwe boek bevat spectaculaire foto’s van reddingboten voor de Nederlandse kust. IJsseling begon in 2011 met vluchten tijdens stormachtig weer speciaal om foto’s van reddingboten in actie te kunnen maken. Zo fotografeerde hij in december 2012 de  reddingboot ‘Koos van Messel’ van IJmuiden. Op 8 mei 2013 stortte het vliegtuigje waarin IJsseling zat in zee, waarbij piloot Brien van Wijk om het leven kwam. IJsseling wist uit het wrak te komen, dobberde uren op zee en werd uiteindelijk gevonden door... de ‘Koos van Messel’. De dramatische gebeurtenissen van mei 2013 hebben van zijn boek een echte hommage aan de redders gemaakt. De boekpresentatie vindt plaats op het Forteiland van IJmuiden.

 

Wouter van Broekhoven en Jurgen Batsleer

VisNed-bemanning breidt uit
maandag, 25 augustus 2014

Jurgen Batsleer (links) en Wouter van Broekhoven tijdens een beleidsoverleg afgelopen maandag in IJmuiden. De beleidsmedewerkers van VisNed werken voorlopig vanuit Rijswijk. Jurgen Batsleer (links) en Wouter van Broekhoven tijdens een beleidsoverleg afgelopen maandag in IJmuiden. De beleidsmedewerkers van VisNed werken voorlopig vanuit Rijswijk. RIJSWIJK – Het VisNed-team breidt zich gestaag uit. Extra mankracht is nodig om de veelomvattende dossiers op het terrein van het Gemeenschappelijk Visserijbeleid (Aanlandplicht) en Ruimtelijke Ordening te behappen.

Deze maand is Wouter van Broekhoven (34) als nieuwe beleidsmedewerker benoemd. Van Broekhoven was gedetacheerd bij IMARES in Yerseke en is nog bezig met de afronding van zijn promotieonderzoek over de voedselkringloop van MZI-mosselen. Eerder heeft Van Broekhoven als mariene bioloog ook ervaring opgedaan in kust- en zeebeheer bij de rijksoverheid. Bij VisNed gaat Van Broekhoven zich vooral buigen over dossiers als beschermde gebieden, windparken en de Kaderrichtlijn Mariene Strategie. Een eerste kennismaking met het beleidsterrein was vorige week in Den Haag tijdens een door het Verenigd Koninkrijk georganiseerde workshop over Natura 2000, in het bijzonder over de consequenties daarvan voor de visserij in de monding van de Theems en op de Engelse banken.

Lees meer...
 

Ontwerp VCU-TCD naar aanleiding van proef met FD 283

Lange seewings voor puls op tekentafel
dinsdag, 26 augustus 2014

URK – De VCU-TCD heeft lange seewingtuigen voor de pulsvisserij ontworpen.

Sinds eind mei vist de Britse bokker FD 283 bij wijze van proef met 15 meter lange seewings, een vleugelprofiel met relatief grote rolsloffen. De vangsten zijn tot tevredenheid. En dankzij de rolsloffen, het veel lichtere materiaal en het gebruik van minder wekkers is de weerstand kleiner en wordt er bij dezelfde vissnelheid zo’n tien procent brandstof bespaard. Wat schipper Frans Koffeman betreft valt de vangst mee, maar de brandstofbesparing nog tegen. Koffeman hoopt met aanpassingen aan het net en een lagere vissnelheid in de loop van het project een nog grotere besparing te kunnen realiseren.

Lees meer...
 

Visserij is topsport

Zout en zoet in Stavoren
zaterdag, 23 augustus 2014

Zout en zoet in Stavore Zout en zoet in Stavore STAVOREN – Visserij is topsport. Aldus voetbalcoach Foppe de Haan. De Haan verrichtte vrijdagmiddag de ‘aftrap’ van de Visserijdagen Stavoren. Het is zout en zoet in deze Friese haven; garnalenvissers zijn tevreden over de resultaat, IJsselmeervissers kunnen wel huilen.

De Haan had zijn oor te luister gelegd bij Peke Wouda, de 21-jarige schipper/eigenaar van de ST 24. Wouda begon in het najaar van 2012 voor zichzelf. 2013 was gelukkig gelijk een superjaar voor de garnalenvisserij. Vorige week donderdagmiddag liep de ST 24 samen met de ST 20 van vader Pieter Wouda – die dag jarig – de haven van Harlingen binnen en loste 2.700 kilo garnalen. Zaterdagmiddag verzorgde Peke voor het Staverse publiek een demonstratie garnalenvissen in de havenmond.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

 
Pagina 1 van 48
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 

Favoriete Tweets

Visserij Actueel

Waar naar toe met garnalenvisserij?Resultaten

<<  Augustus 2014  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
2526

Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
GBU grafisch compleet