Visserijnieuws.nl
Home
Abonnement & Advertentietarieven
Visserijnieuws.nl

Initiatief van de stichting Noordzee Nettenvrij

Inzamelpunt oud netwerk Stellendam
maandag, 29 december 2014

Het dek van het werkschip ‘Bela’ vol met afval. Het dek van het werkschip ‘Bela’ vol met afval. STELLENDAM/MAASSLUIS – Op de haven van Stellendam komt een inzamelpunt voor oude visnetten. Een nieuw initiatief van Noordzee Nettenvrij. Afgelopen maandag was de aftrap in Stellendam.

Noordzee Nettenvrij, afgelopen najaar opgericht door Remco de Vos met compagnon Henk de Bloeme, is al actief met het bergen van afval uit de Noordzee. Hiervoor wordt als werkschip de ‘Bela’ van De Bloeme gebruikt, met als thuishaven Stellendam. Het schip is uitgerust met een hydraulische grijper, voorzien van camera’s en lampen. Met behulp van deze grijper worden visnetten, vistuigen en ander afval met name rond wrakken geborgen. Noordzee Nettenvrij werkt ook veel samen met duikers. Het afval wordt vervolgens gerecycled in een traject in samenwerking met de organisatie Healthy Seas.

Lees meer...
 

Kort geding VisNed tegen Greenpeace

‘Het gaat niet om de tien stenen’
donderdag, 25 juni 2015

Optimisme in het VisNed-kamp. Van rechts naar links: Geert Meun, advocaat Geert-Jan Knoops, Pim Visser, advocaat Carry Knoops-Hamburger en Anja Keuter-Kapitein. Optimisme in het VisNed-kamp. Van rechts naar links: Geert Meun, advocaat Geert-Jan Knoops, Pim Visser, advocaat Carry Knoops-Hamburger en Anja Keuter-Kapitein. AMSTERDAM – De Klaverbank is nauwelijks van belang voor de Nederlandse kottervisserij, aldus Greenpeace. Dan kan de visserij daar dus ook niet verantwoordelijk zijn voor ecologische achteruitgang en is het storten van stenen om de visserij te hinderen overbodig, reageert advocaat mr. Geert-Jan Knoops. Maandag 6 juli doet de Rechtbank Amsterdam uitspraak in het kort geding dat door VisNed is aangespannen met als belangrijkste eis dat Greenpeace stopt met het storten van stenen op de Noordzee. Greenpeace zei senior rechter mr. M. van der Veen desgevraagd toe dat er in ieder geval tot de uitspraak geen nieuwe stenen-acties op touw staan.

Lees meer...
 

Ergernis over strikte regels

Nieuw subsidiefonds EFMZV van start
vrijdag, 03 juli 2015

Een brede vertegenwoordiging van betrokken partijen bij de totstandkoming van het operationeel programma en potentiële gebruikers van het Europese subsidiefonds. Een brede vertegenwoordiging van betrokken partijen bij de totstandkoming van het operationeel programma en potentiële gebruikers van het Europese subsidiefonds. DEN HAAG – Staatssecretaris Sharon Dijksma heeft afgelopen dinsdag het officiële startschot gegeven voor het nieuwe Europese Fonds Maritieme Zaken en Visserij (EFMZV) in Nederland. Als eerste is afgelopen woensdag de subsidieregeling ‘Ondersteuning jonge vissers’ opengesteld, waarvoor 500.000 euro beschikbaar is gedurende de gehele looptijd van het EFMZV. Tussen nu en 2020 is via het fonds, inclusief 30 miljoen euro cofinanciering, 130 miljoen euro beschikbaar.

Lees meer...
 

Eerste ladingen aangeland

Mosselseizoen start op 8 juli
vrijdag, 03 juli 2015

Inkopers assisteren Mario Kuzee (midden) bij het pellen van de eerste mosselen. Van links naar rechts: Pieter Geijsen (Roem van Yerseke), Goof Heijstek (Delta Mossel), Piet Nelis (Triton) en Jacco Dingemanse (Crescent Seafoods). Inkopers assisteren Mario Kuzee (midden) bij het pellen van de eerste mosselen. Van links naar rechts: Pieter Geijsen (Roem van Yerseke), Goof Heijstek (Delta Mossel), Piet Nelis (Triton) en Jacco Dingemanse (Crescent Seafoods). YERSEKE – Het nieuwe mosselseizoen gaat op woensdag 8 juli formeel van start. Het Nederlands Mosselbureau maakte dat afgelopen dinsdag bekend na beoordeling van de eerste monsters op de veiling in Yerseke. Maandag en dinsdag werden in totaal 36 proefmonsters ter keuring aangeboden. Zeven monsters kwamen uit de Waddenzee en 29 monsters van diverse kweekpercelen in de Oosterschelde. De combinatie BRU 6/BRU 9/BRU 24 presenteerde een mooie kwaliteit met een stukstal van 136 en een vleesgewicht van 27,3 procent uit het Oosterom. Uit het Kabelgat werden vleesgewichten van 24 tot 26,5 procent aangeboden.

Lees meer...
 
Voorman Klaas Kramer overleden
donderdag, 02 juli 2015

URK – Klaas Kramer (oud-voorzitter van de landelijke Federatie van Visserijverenigingen) is afgelopen dinsdag overleden. Kramer werd 83 jaar. Na acht jaar voorzitterschap nam Klaas Kramer in 1997 afscheid als voorzitter van de toenmalige Federatie van Visserijverenigingen. Kramer was tevens jarenlang voorzitter van de Urker vereniging Visserijbelangen en de PO-Oost.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

 
Pagina 1 van 108
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 

Favoriete Tweets

Visserij Actueel

Waar naar toe met garnalenvisserij?Resultaten

<<  Juli 2015  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  91012
13141519
20212223242526
2728293031  

Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
GBU grafisch compleet