Visserijnieuws.nl
Home
Abonnement & Advertentietarieven
Visserijnieuws.nl

Franse, Belgische, Nederlandse vissers

Gedragscode op Franse kust
donderdag, 27 december 2012

OOSTENDE – Belgische en Nederlandse sleepnet- en staandwantvissers hebben met de Franse staandwantvissers een gedragscode ondertekend, die ruimteconflicten op de Franse kust moet voorkomen.

Lees meer...
 

BTS met onderzoeksvaartuigen Isis en Tridens

Resultaten boomkorsurvey 2013
zaterdag, 28 december 2013

IJMUIDEN - Van begin augustsus tot half september heeft IMARES de boomkorsurvey (BTS) uitgevoerd met de onderzoeksschepen Isis en Tridens. Op 29 maart 2014 wordt een bijeenkomst georganiseerd voor geïnteresseerden, waar de resultaten van zowel de BTS als de bedrijfssurvey gepresenteerd zullen worden. De BTS wordt uitgevoerd door IMARES, de bedrijfssurvey samen met IMARES door de kottersector. Ingeborg de Boois van IMARES geeft op basis van de jongste rapporten alvast inzicht in de BTS.

Lees meer...
 

Tweede Kamer kritisch over Natuurbeschermingswet op zee

RvS stelt uitspraak over boomkorverbod uit
donderdag, 12 juli 2012

DEN HAAG – De Raad van State heeft de uitspraak over boomkorvisserij in Natura 2000-gebieden op de Noordzee voor de tweede maal verlengd.

Lees meer...
 

Bijna anderhalve eeuw oester- en kreeftcultuur De Meulemeester in boekvorm

Ieder in z’n sas op grandioze jubileumviering
woensdag, 16 april 2014

Oud president-commissaris Hans Melchers kreeg het eerste jubileumboek namens de directie aangeboden door senior-directeur Sas de Koeijer. Oud president-commissaris Hans Melchers kreeg het eerste jubileumboek namens de directie aangeboden door senior-directeur Sas de Koeijer. YERSEKE – Een dag met een gouden randje. Dat gold zaterdag 5 april met recht voor de eigenarenvan het Zeeuwse schaal- en schelpdierenbedrijf De Meulemeester B.V. in Yerseke. Miljardair Hans Melchers merkte terecht op, nadat hij het eerste exemplaar van het jubileumboek uit handen van senior-directeur Sas de Koeijer in ontvangst had genomen: ,,Iedereen is vandaag in z’n sas met Sas en zijn zonen Peter en Gert-Jan de Koeijer.’’

Lees meer...
 

OD 3 ‘Adrianne’

Pulsen met rolsloffen
vrijdag, 01 augustus 2014

OD 3 ‘Adrianne’ - Foto: C. Hameeteman OD 3 ‘Adrianne’ - Foto: C. Hameeteman STELLENDAM/OUDDORP – De Eurokotter OD 3 is de eerste pulsvisser met rolsloffen. Schipper Jan Pieter Luime had deze sloffen nog liggen en Van Wijk heeft er een vleugel voor de pulsmodules tussengezet. ,,Dat scheelt in de investering, of je kiest voor sumwings of APG-tuigen maakt niet zoveel uit. Wij hebben bovendien in het verleden goede ervaringen opgedaan met rolsloffen, hoewel we daarna met de sumwings hebben gevist en vervolgens met de seewings op garnalen. Met rolsloffen kunnen we langzamer en hopelijk nog economischer pulsvissen dan met sumwings’’, aldus Luime afgelopen maandag tijdens een slingerzeetje nabij het lichtplatform Goeree.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

 
Pagina 1 van 289
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 

Favoriete Tweets

Visserij Actueel

Waar naar toe met garnalenvisserij?Resultaten

<<  Augustus 2014  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
      1  2  3
  4  5  6  7
1112131417
1819202124
2526

Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
GBU grafisch compleet