Visserijnieuws.nl
Home
Abonnement & Advertentietarieven
Visserijnieuws.nl

Culinair genieten van vis op Goeree-Overflakkee

Week van Goereese Vis
woensdag, 03 september 2014

Culinair genieten van vis op Goeree-Overflakkee Culinair genieten van vis op Goeree-Overflakkee GOEREE-OVERFLAKKEE – Culinair en cultureel genieten op Goeree-Overflakkee. Het kan in het bijzonder tijdens de eerste Week van de  Goereese Vis van 6 tot en met 13 september. Ook worden er visserijgerelateerde activiteiten voor het gezin georganiseerd.

Maandagmiddag 8 september tijdens de opening van het Nederlandse oesterseizoen, welke gedeeltelijk zal plaatsvinden in de haven van Ouddorp, zal burgemeester Ada Grootenboer de Week van de Goereese Vis officieel openen. De Week van de Goereese Vis heeft als doel de lokale vis, Stellendamse garnalen en oesters letterlijk op de (menu)kaart te zetten. Een dozijn restaurants serveert een driegangendiner of -lunch voor een vast bedrag van 27,50 euro. Zie: www.vvvgoeree-overflakkee.nl

Op het activiteitenprogramma in de Week van de  Goereese Vis staan onder andere een workshop vis schoonmaken, een rondleiding in de visafslag en samen garnalen pellen.

 
SaveWave genomineerd voor award Nor-Fishing
dinsdag, 02 september 2014

TRONDHEIM – Het bedrijf heeft niet gewonnen, maar SaveWave uit Delft behoorde wel tot de drie genomineerden voor de Nor-Fishing Innovation Award.

Deze award voor innovatieve bedrijven wordt elke twee jaar uitgereikt in het kader van de Noorse visbeurs Nor-Fishing, die afgelopen week plaatsvond in Trondheim. SaveWave werd samen met Mustad Autoline AS genomineerd voor de Saebird Saver. Dit is een laserunit die zeevogels uit de buurt houdt van geaasde haken die door longliners worden uitgezet. Er verdrinken zoveel ongewild gehaakte zeevogels dat de longlinevisserij een serieus gevaar vormt voor het voortbestaan van met name populaties albatrossen.

SaveWave is ook bekend van de Orca Saver, een apparaat dat door geluidsgolven orka’s weghoudt van lijnen en netten.d

De award werd uiteindelijk gewonnen door het IJslandse Marel, voor een ‘Flexicut’-machine die met een ultradunne waterstralen zijgraatjes uit visfilets kan snijden, waardoor het rendement wordt vergroot. De derde genomineerde was het Amerikaanse FHF, die in samenwerking met Inventas AS een milieuvriendelijke doos voor vistransport ontwikkelde.

 

Havendagen Zierikzee

Zon- en schaduwzijde van mosselzaadinvanginstallaties
zaterdag, 30 augustus 2014

Jan Schot: ,,Het mosselseizoen 2014 is inmiddels in volle gang, en hoewel de kwaliteit van de aangevoerde mosselen prima is, blijft de groei en daardoor ook het volume enorm achter. Grote mosselen die goede prijzen op de veiling opleveren zijn er dit seizoen bijna niet en het ziet er naar uit dat het voor heel wat mosselbedrijven niet mee zal vallen om de kosten boven water te varen. Laten we hopen dat de tegenvallende groei een eenmalige speling van de natuur is!’’ Jan Schot: ,,Het mosselseizoen 2014 is inmiddels in volle gang, en hoewel de kwaliteit van de aangevoerde mosselen prima is, blijft de groei en daardoor ook het volume enorm achter. Grote mosselen die goede prijzen op de veiling opleveren zijn er dit seizoen bijna niet en het ziet er naar uit dat het voor heel wat mosselbedrijven niet mee zal vallen om de kosten boven water te varen. Laten we hopen dat de tegenvallende groei een eenmalige speling van de natuur is!’’ ZIERIKZEE – Mosselkwekers zijn in afwachting van de evaluatie van het beleid inzake mosselzaadinvanginstallaties. Zo ook Jan Schot, voorzitter van de vissersvereniging Helpt Elkander in Zierikzee. Op de Havendagen keek Schot vooruit.

Schot heeft vorige week met zijn ZZ 7 percelen in de Zandkreek schoongemaakt. Na het weekend is namelijk gestart met het oogsten van mzi-zaad in de Voordelta (Schaar van Renesse), Vuilbaard en Hammen. Dat mosselzaad wordt verzaaid in de Zandkreek.
Aan de rand van de Hammen heeft Schot mosselzaadinvanginstallaties boven percelen. En over dat soort mzi’s op of in de nabijheid van kweekpercelen gaat onder andere de discussie met betrekking tot het mzi-overheidsbeleid.

Lees meer...
 

Ploegenwisseling in Chili

Goede haringvisserij kan niet duren
maandag, 01 september 2014

Van rederij Vrolijk zit alles op haring. De SCH 81 vertrok donderdag vanuit de Haringhaven - Foto: Ruud Coster Van rederij Vrolijk zit alles op haring. De SCH 81 vertrok donderdag vanuit de Haringhaven - Foto: Ruud Coster KATWIJK/IJMUIDEN/SCHEVENINGEN – Goeie haringvisserij, maar het quotum is niet onuitputtelijk. Na een aantal goede haringreizen moet een aantal trawlers weer elders emplooi zoeken, bijvoorbeeld in de visserij op horsmakreel. Buiten Europese wateren wordt door de Nederlandse trawlervloot momenteel alleen gevist in de zuidelijke Pacific.

Van rederij Vrolijk zit alles op haring. De SCH 72 is woensdag 20 augustus uit IJmuiden vertrokken voor opnieuw een haringreis, een dag later gevolgd door de SCH 81. Beide trawlers hadden, met mooi weer en net voor het staartje van de orkaan Berta uit, goed haring gevangen boven de Britse eilanden. De H 171 had nog wel een staartje Berta meegekregen en zat daar begin deze week nog, maar zou vrijdag 22 augustus in IJmuiden binnen zijn, uiteraard ook met haring. De Fransman ‘Prins Bernhard’ kwam maandag 25 augustus in IJmuiden binnen met haring, om na lossen direct weer naar zee te gaan, de zogenoemde ‘korte binnenlig’.

Lees meer...
 

OD 1 en UK 45 vissen deels samen op tijdens de bedrijfssurvey

Opvallende vergelijking
vrijdag, 29 augustus 2014

Meten en registreren met medewerkers van IMARES. Links met Gerrit Rink en projectleider Karin van der Reijden aan boord van de OD 1. Rechts met Hanz Wiegerinck aan boord van de UK 45. Meten en registreren met medewerkers van IMARES. Links met Gerrit Rink en projectleider Karin van der Reijden aan boord van de OD 1. Rechts met Hanz Wiegerinck aan boord van de UK 45. URK/SCHEVENINGEN – Niet alleen zuidelijk meer tong, maar noordelijk ook meer schol. Dat is het beeld vanaf de OD 1 en UK 45 tijdens de bedrijfssurvey. De Urker en Ouddorper kotter visten ter vergelijking op maandag samen.

Maandag 18 augustus was het slecht weer, en stond Jan de Boer in dubio om wel uit te varen. In overleg met collega Jelle Hakvoort werd besloten door te zetten. Op het programma stonden eerst een viertal gezamenlijke trekken: eerst bij het Ketelgat, daarna noordoost rond de slapte, vervolgens westop naar het Mudhole en tot slot samen het bestek ‘ST 1’ te bemonsteren.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

 
Pagina 1 van 49
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 

Favoriete Tweets

Visserij Actueel

Waar naar toe met garnalenvisserij?Resultaten

<<  September 2014  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
  1  2  3  4  5  7
  8  910111214
15161718192021
222324262728
2930     

Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
GBU grafisch compleet