Visserijnieuws.nl
Home
Abonnement & Advertentietarieven
Visserijnieuws.nl

Initiatief van de stichting Noordzee Nettenvrij

Inzamelpunt oud netwerk Stellendam
maandag, 29 december 2014

Het dek van het werkschip ‘Bela’ vol met afval. Het dek van het werkschip ‘Bela’ vol met afval. STELLENDAM/MAASSLUIS – Op de haven van Stellendam komt een inzamelpunt voor oude visnetten. Een nieuw initiatief van Noordzee Nettenvrij. Afgelopen maandag was de aftrap in Stellendam.

Noordzee Nettenvrij, afgelopen najaar opgericht door Remco de Vos met compagnon Henk de Bloeme, is al actief met het bergen van afval uit de Noordzee. Hiervoor wordt als werkschip de ‘Bela’ van De Bloeme gebruikt, met als thuishaven Stellendam. Het schip is uitgerust met een hydraulische grijper, voorzien van camera’s en lampen. Met behulp van deze grijper worden visnetten, vistuigen en ander afval met name rond wrakken geborgen. Noordzee Nettenvrij werkt ook veel samen met duikers. Het afval wordt vervolgens gerecycled in een traject in samenwerking met de organisatie Healthy Seas.

Lees meer...
 

Vibeg-alternatief voor gesloten gebieden

Garnalenvissers op één lijn
vrijdag, 27 maart 2015

DEN OEVER/HARLINGEN – Garnalenvissers zitten op één lijn voor een nieuw alternatief van het bekritiseerde Vibeg-akkoord. Tijdens een zogeheten klankbordsessie zaterdagmorgen in Den Oever kwamen de pakweg twintig aanwezige vissers samen met bioloog Marnix van Stralen met een gezamenlijk plan om de pijn van gesloten gebieden in de Noordzeekustzone te verzachten. Vissersbondvoorzitter Johan Nooitgedagt plaatste zaterdag een tweet op de digitale snelweg over het ‘goede bericht’.

Lees meer...
 

Start MSC-traject

Vertrouwen in certificeringstraject pulsvisserij op tong en schol
donderdag, 26 maart 2015

EMMELOORD De Coöperatieve Visserij Organisatie (CVO) is deze week het MSC-traject (Marine Stewardship Council) voor de pulsvisserij met als doelsoort tong en bijvangst schol gestart.

"Wij hechten er waarde aan de pulsvisserij te laten beoordelen binnen het sterke en onafhankelijke certificeringsprogramma van MSC", zegt Inger Wilms namens de CVO. Eerder is met succes de twinrigen flyshootvisserij van de CVO gecertificeerd. CVO voorzitter Mark Goedhart: "De pulsvisserij brengt een hoop ecologische voordelen en we hebben daarom vertrouwen in een positieve uitkomst van de MSC-beoordeling. Als blijkt dat op bepaalde punten extra inzet kan worden gepleegd, zal CVO dat samen met haar pulsvissers oppakken."

Lees meer...
 

Hoe hou je de mannen aan dek gemotiveerd?

Cijfers belangrijk voor netinnovatie
zaterdag, 28 maart 2015

Bijeenkomst over netinnovatie in de kottervisserij in de mijnzaal van Scheveningen. Pieke Molenaar van IMARES toont een peilstok om de vangst in de stortbak te meten. Bijeenkomst over netinnovatie in de kottervisserij in de mijnzaal van Scheveningen. Pieke Molenaar van IMARES toont een peilstok om de vangst in de stortbak te meten. SCHEVENINGEN – Meten is weten. Dat is de hoofdboodschap van Pieke Molenaar van IMARES aan de schippers en hun kotterbemanningen die met veel inzet proberen selectiever te vissen door discards onder water te lozen. ,,En probeer één ding tegelijk, óf wijdere mazen óf panelen."

In de mijnzaal van Scheveningen kwamen zaterdagmorgen vertegenwoordigers van de TX 36, GY 57, ARM22, TX68, OD6, TH10 en WR 244 samen met IMARES, ILVO, het ministerie van Economische Zaken, VCU en Coöperatie Westvoorn bijeen om onder leiding van Durk van Tuinen namens de Coöperatieve Visserij Organisatie verder te praten over netinnovatie. Het was de eerste vervolgbijeenkomst na de modeltesten in de Deense flumetank van Hirtshals afgelopen januari. De pulskotter TX 36 heeft al een aantal reizen gemaakt met scheidingspanelen, en de twinrigger GY 57 met zowel een T90als een vierzijdige T45kuil. De TX 68 is afgelopen week gestart (met een scheidingspaneel en een vierkant paneel met 17 cmmazen), en medio april volgen de ARM 22 en UK 45 met panelen.

Lees meer...
 

‘Good Hope’ bergt gezonken LH 482700

Frans vissersvaartuig gesloopt op Terschelling
woensdag, 25 maart 2015

Frans vissersvaartuig gesloopt op Terschelling Frans vissersvaartuig gesloopt op Terschelling TERSCHELLING – In de haven van Terschelling wordt de LH 482700 ‘Lucky’ gesloopt. Het 15 meter lange Franse vissersvaartuig is geborgen door de ‘Good Hope’ van Friendship Offshore. Als gevolg van een brand was het polyester scheepje op 6 januari ten westen van de thuishaven Le Havre gezonken.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

 
Pagina 1 van 90
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 

Favoriete Tweets

Visserij Actueel

Waar naar toe met garnalenvisserij?Resultaten

<<  Maart 2015  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
31     

Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
GBU grafisch compleet