Visserijnieuws.nl
Home
Abonnement & Advertentietarieven
Visserijnieuws.nl

Franse, Belgische, Nederlandse vissers

Gedragscode op Franse kust
donderdag, 27 december 2012

OOSTENDE – Belgische en Nederlandse sleepnet- en staandwantvissers hebben met de Franse staandwantvissers een gedragscode ondertekend, die ruimteconflicten op de Franse kust moet voorkomen.

Lees meer...
 

BTS met onderzoeksvaartuigen Isis en Tridens

Resultaten boomkorsurvey 2013
zaterdag, 28 december 2013

IJMUIDEN - Van begin augustsus tot half september heeft IMARES de boomkorsurvey (BTS) uitgevoerd met de onderzoeksschepen Isis en Tridens. Op 29 maart 2014 wordt een bijeenkomst georganiseerd voor geïnteresseerden, waar de resultaten van zowel de BTS als de bedrijfssurvey gepresenteerd zullen worden. De BTS wordt uitgevoerd door IMARES, de bedrijfssurvey samen met IMARES door de kottersector. Ingeborg de Boois van IMARES geeft op basis van de jongste rapporten alvast inzicht in de BTS.

Lees meer...
 

Met minder schepen meer werk

Bram Varga stapt uit inspectiewereld
woensdag, 23 april 2014

Scheepvaartinspecteur Bram Varga zwaait af en kijkt met veel genoegen terug op 23 jaar tussen de vissers. Vrijdagmiddag 2 mei is er een afscheidsreceptie. Scheepvaartinspecteur Bram Varga zwaait af en kijkt met veel genoegen terug op 23 jaar tussen de vissers. Vrijdagmiddag 2 mei is er een afscheidsreceptie. STELLENDAM – Bram Varga (61) uit Oud Beijerland legt per 1 mei 2014 de stempel erbij neer als scheepvaartinspecteur. Op vrijdag 2 mei vindt er vanaf 15.30 uur een afscheidsreceptie plaats in restaurant De Zeemeeuw in Stellendam. Varga kijkt met veel genoegen terug op 23 jaar tussen de vissers.

Lees meer...
 

Bijna anderhalve eeuw oester- en kreeftcultuur De Meulemeester in boekvorm

Ieder in z’n sas op grandioze jubileumviering
woensdag, 16 april 2014

Oud president-commissaris Hans Melchers kreeg het eerste jubileumboek namens de directie aangeboden door senior-directeur Sas de Koeijer. Oud president-commissaris Hans Melchers kreeg het eerste jubileumboek namens de directie aangeboden door senior-directeur Sas de Koeijer. YERSEKE – Een dag met een gouden randje. Dat gold zaterdag 5 april met recht voor de eigenarenvan het Zeeuwse schaal- en schelpdierenbedrijf De Meulemeester B.V. in Yerseke. Miljardair Hans Melchers merkte terecht op, nadat hij het eerste exemplaar van het jubileumboek uit handen van senior-directeur Sas de Koeijer in ontvangst had genomen: ,,Iedereen is vandaag in z’n sas met Sas en zijn zonen Peter en Gert-Jan de Koeijer.’’

Lees meer...
 

Oproep tot samenwerking

Steuren in de Noordzee
maandag, 21 april 2014

Aangelande steur, vishandel Amsterdam, 1921. Een van de laatste ‘Rijn’-steuren. - Foto’s en illustraties: Sportvisserij Nederland Aangelande steur, vishandel Amsterdam, 1921. Een van de laatste ‘Rijn’-steuren. - Foto’s en illustraties: Sportvisserij Nederland WESSEM – Er wordt in Europa stevig gewerkt aan herstel van de Atlantische steur. Twee jaar geleden zijn ook 47 steuren met zenders uitgezet in de Nieuwe Maas en Waal.  Coördinator Bram Houben (Ark Natuurontwikkeling) en Niels Brevé (Sportvisserij Nederland) geven de stand van zaken weer en doen een oproep aan de beroepsvisserij. Het grootste deel van de levenscyclus van deze steuren speelt zich af in zee. Voor vangstmeldingen wordt een beloning van honderd euro uitgeloofd.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

 
Pagina 1 van 272
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 

Favoriete Tweets

Visserij Actueel

Waar naar toe met garnalenvisserij?Resultaten

<<  April 2014  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
GBU grafisch compleet