Visserijnieuws.nl
Home
Abonnement & Advertentietarieven
Visserijnieuws.nl

Extreme vangst LT 87

Tien ton schol in één trek
zaterdag, 25 oktober 2014

Extreme vangst LT 87 - Foto: C. Hameeteman Extreme vangst LT 87 - Foto: C. Hameeteman URK – De LT 87 met schipper Louwe de Boer ving maandagavond tijdens de eerste trek op de Dogger 254 kisten schol. ,,Dat is voor minimaal 15.000 euro van 2,5 uur vissen, en allemaal mooie schol’’, zegt eigenaar Joos de Ridder. ,,Daar komt de rest nog bij. Bijkans een verdubbeling van onze hoogste trek tot nu toe.’’ De extreme trek werd in goed zes uur tijd verwerkt door de zevenkoppige bemanning. Voor de verwerking van de schol wordt al langer met een extra man gevaren. Dinsdagmiddag ging de LT 87 vanwege de storm op de wind liggen en werd de visserij onderbroken. De Ridder rekent voor: ,,Toen stonden dat er 400 kisten in het ruim, dat is toch ongekend van nauwelijks een half etmaal vissen!’’

 

Eerste processen-verbaal voor garnalenvissers

NVWA treedt op tegen vissen in Vibeg-zone
vrijdag, 24 oktober 2014

UTRECHT – Tegen acht kustvissers is proces-verbaal opgemaakt wegens het vissen in de verboden VIBEG-zone 1 tussen Ameland en Schiermonnikoog. De schippers van de Nederlandse kotters zijn vorige week formeel als verdachte gehoord.

Afgelopen zomer werd er voor het eerst gewaarschuwd voor het vissen in gebieden die sinds de publicatie van het toegangsbeperkingsbesluit in de Staatscourant van 29 april 2013 verboden zijn. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit houdt in samenwerking met de Kustwacht toezicht op het naleven van het visverbod. Inspecteurs controleren ook vanuit de lucht. Vanuit het Maritiem Informatie Knooppunt (MIK) worden alle vaarbewegingen op de Noordzee in de gaten gehouden.

Lees meer...
 

BRA 7 in woelig water

Kreeftjes boven de Witte Bank
donderdag, 23 oktober 2014

BRA 7 in woelig water - Foto: Rick Zijlstra BRA 7 in woelig water - Foto: Rick Zijlstra DEN HELDER – Woelig water in het najaar is niet vreemd. Verscheidene kreeftjesvissers zijn daarom deze maand overgeschakeld op dik te vangen garnalen. De BRA 7 vist tot medio november/december op langoustines en gaat dan pulsen. Vrijdagmorgen loste schipper Dirk Kraak 2.000 kilo kreeftjes met onder andere 10 ton schol en 1.100 kilo tong, tarbot en griet erbij.

Nederlandse kreeftjesvissers hebben dit jaar beduidend meer gevangen dan vorig jaar, maar dat betekent niet dat de visserij overal goed was. Waar het grootste deel van de vloot om de west vist, kiest Kraak als Duitser voor de oostelijke bestekken. Vorige week bijvoorbeeld boven de Witte Bank. ,,Om de west was het dit jaar best, maar vooral met veel kleine kreeftjes. Wij kiezen voor een grovere sortering en heel bewust zwartvis erbij. Om de oost was de kreeftjesvangst zelf dit seizoen aan de schrale kant.’’

 

Handtekeningen gezet onder VisWad aan garnalenvisserij in Waddenzee

Bittere pil moet perspectief geven
vrijdag, 24 oktober 2014

Handtekeningen gezet onder VisWad aan garnalenvisserij in Waddenzee - Foto: Lando Nieuwenhuize Handtekeningen gezet onder VisWad aan garnalenvisserij in Waddenzee - Foto: Lando Nieuwenhuize GRONINGEN – De handtekeningen onder het VisWad-convenant zijn gezet. Visserijsector, het ministerie van EZ, de drie noordelijke provincies en de coalitie Wadden Natuurlijk regelen in dit convenant het fors verminderen van de impact van de garnalenvisserij. Ten behoeve van een ‘rijke Waddenzee’, maar met behoud van perspectief voor de garnalensector. Stap 1: 33.000 hectare Waddenzee jaarrond gesloten voor de garnalenvisserij. Er is door de sector getekend ‘om bestwil’ en ‘om erger te voorkomen’.

De materie was complex en weerbarstig en VIBEG wierp een schaduw over de discussies, maar uiteindelijk hebben de partners in het VisWad-convenant de handtekeningen gezet. Voor de visserijsector tekenden VisNed en de Nederlandse Vissersbond. De uitgangspunten van het convenant zijn dat de natuurwaarden van het unieke natuurgebied de Waddenzee nog groter kunnen worden als de impact van de garnalenvisserij met de helft wordt teruggebracht.

Lees meer...
 

Scheepvaart en Transport College

STC start nieuwe deeltijdopleiding SW6
woensdag, 22 oktober 2014

STC Groep op het Holland Fisheries Event. Op zaterdag bemand door Werner Brinkman en de voormalige vissers Simon Kramer en Cornelis Melissant. STC Groep op het Holland Fisheries Event. Op zaterdag bemand door Werner Brinkman en de voormalige vissers Simon Kramer en Cornelis Melissant. STELLENDAM/ROTTERDAM - Ook komend jaar biedt het Scheepvaart en Transport College een deeltijdopleiding Stuurman Werktuigkundige Zeevisvaart (SW6) aan. De nieuwe tweejarige BBL-opleiding gaat op 12 januari 2015 van start en wordt aangeboden op de STC-locatie in Stellendam. BBL staat voor Beroeps Begeleidende Leerweg.

Het Scheepvaart en Transport College heeft dit jaar het initiatief genomen om naast de reguliere visserijopleiding een deeltijdvariant voor SW6 aan te bieden. Met succes: achttien vissermannen vanuit Zeeland tot Urk schreven zich in om hun vaarbevoegdheid te halen, zonder dat ze voor langere tijd terug moeten in de schoolbanken. In januari wordt met een nieuwe groep gestart.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

 
Pagina 1 van 59
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 

Favoriete Tweets

Visserij Actueel

Waar naar toe met garnalenvisserij?Resultaten

<<  Oktober 2014  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
202122232426
27282930  

Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
GBU grafisch compleet