Visserijnieuws.nl
Home
Abonnement & Advertentietarieven
Visserijnieuws.nl

Zeeuws kreeftenseizoen afgelopen

Kreeftenkorven uit het water
vrijdag, 24 juli 2015

Kreeftenkorven uit het water - Foto: Bram Pronk Kreeftenkorven uit het water - Foto: Bram Pronk YERSEKE – Het kreeftseizoen 2015 zit er weer op. Vorige week woensdag sloot het seizoen. Tijd om de kreeftenkorven uit het water te halen. Ook voor de firma Van der Endt. De recentelijk aangekochte YE 78 (ex-OL 5) is de laatste weken door de broers William en Ben van der Endt ingezet voor de kreeftenvisserij en nam vorige week met de bijboot YE 68 de korven mee naar de haven. De broers kijken naar eigen zeggen terug op een ‘redelijk’ kreeftseizoen. Ben bemoeit zich als schipper op de garnalenkotter YE 6 van de firma minder met de kreeftenvisserij. Nu het kreeftseizoen over is gaat ook William op garnalen, met de YE 78.

 

‘Vrije kweker dupe van spel handel en retail’

Feest op de haven, zorgen voor het mosselbedrijf
zaterdag, 25 juli 2015

Bij terugkeer naar de haven komen de mosselkotter langs vlaggenschip BRU 33, waar mosselkoningin 2015 Erika Schot en voorzitter Theo Ketting van Stichting Festiviteiten Bruinisse staan te zwaaien. Bij terugkeer naar de haven komen de mosselkotter langs vlaggenschip BRU 33, waar mosselkoningin 2015 Erika Schot en voorzitter Theo Ketting van Stichting Festiviteiten Bruinisse staan te zwaaien. BRUINISSE – Geen mosselzaad vorig jaar en dit jaar ook nog geen tekenen daarvan, mzi-touwen in de knoop en daardoor tennisarmen bij mosselkwekers die nog nooit getennist hebben en een mosselprijs die al begint te zakken voordat de aanvoer goed en wel begonnen  is. Voorzitter Cees Otte van Algemeen Vissersbelang Bruinisse kon het afgelopen zaterdag niet mooier maken dan het is. De zorgen stonden in contrast met de tienduizenden enthousiaste bezoekers op de zonnige kaai en de afgeladen mosselkotters.

Lees meer...
 

Kort geding VisNed tegen Greenpeace

‘Het gaat niet om de tien stenen’
donderdag, 25 juni 2015

Optimisme in het VisNed-kamp. Van rechts naar links: Geert Meun, advocaat Geert-Jan Knoops, Pim Visser, advocaat Carry Knoops-Hamburger en Anja Keuter-Kapitein. Optimisme in het VisNed-kamp. Van rechts naar links: Geert Meun, advocaat Geert-Jan Knoops, Pim Visser, advocaat Carry Knoops-Hamburger en Anja Keuter-Kapitein. AMSTERDAM – De Klaverbank is nauwelijks van belang voor de Nederlandse kottervisserij, aldus Greenpeace. Dan kan de visserij daar dus ook niet verantwoordelijk zijn voor ecologische achteruitgang en is het storten van stenen om de visserij te hinderen overbodig, reageert advocaat mr. Geert-Jan Knoops. Maandag 6 juli doet de Rechtbank Amsterdam uitspraak in het kort geding dat door VisNed is aangespannen met als belangrijkste eis dat Greenpeace stopt met het storten van stenen op de Noordzee. Greenpeace zei senior rechter mr. M. van der Veen desgevraagd toe dat er in ieder geval tot de uitspraak geen nieuwe stenen-acties op touw staan.

Lees meer...
 

Initiatief van de stichting Noordzee Nettenvrij

Inzamelpunt oud netwerk Stellendam
maandag, 29 december 2014

Het dek van het werkschip ‘Bela’ vol met afval. Het dek van het werkschip ‘Bela’ vol met afval. STELLENDAM/MAASSLUIS – Op de haven van Stellendam komt een inzamelpunt voor oude visnetten. Een nieuw initiatief van Noordzee Nettenvrij. Afgelopen maandag was de aftrap in Stellendam.

Noordzee Nettenvrij, afgelopen najaar opgericht door Remco de Vos met compagnon Henk de Bloeme, is al actief met het bergen van afval uit de Noordzee. Hiervoor wordt als werkschip de ‘Bela’ van De Bloeme gebruikt, met als thuishaven Stellendam. Het schip is uitgerust met een hydraulische grijper, voorzien van camera’s en lampen. Met behulp van deze grijper worden visnetten, vistuigen en ander afval met name rond wrakken geborgen. Noordzee Nettenvrij werkt ook veel samen met duikers. Het afval wordt vervolgens gerecycled in een traject in samenwerking met de organisatie Healthy Seas.

Lees meer...
 

Wirontrawler H 180 weer ter visserij

Alleen op makreel, met de borden
donderdag, 26 februari 2015

Alleen op makreel, met de borden - Foto: Bram Pronk Alleen op makreel, met de borden - Foto: Bram Pronk SCHEVENINGEN – Bijna een jaar lag het schip stil in de haven van Stellendam, maar de in H 180 omgedoopte voormalige PH 110 gaat toch weer aan de visserij deelnemen. In Stellendam werd het schip de afgelopen weken door zowel Maaskant (verschansing) als Padmos (lieren) onder handen genomen. Vorige week arriveerde de H 180 in Scheveningen. Hier wordt de Wirontrawler van Jaczon/Vrolijk klaargemaakt voor de visserij. ,,We kunnen de trawler momenteel goed gebruiken. Omdat het zo lang heeft stilgelegen moet er nog wel het nodige op gebeuren. Mogelijk vertrekken we eind volgende week’’, zegt walschipper Johan Muller van rederij Vrolijk. De H 180 gaat, zonder spanmaat en met de borden, vissen op makreel west van Ierland. De bemanning zal volgens Muller vooral uit Britten bestaan. Op de foto de binnenkomst te Scheveningen vorige week.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

 
Pagina 1 van 112
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 

Favoriete Tweets

Visserij Actueel

Waar naar toe met garnalenvisserij?Resultaten

<<  Juli 2015  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
GBU grafisch compleet