Visserijnieuws.nl
Home
Abonnement & Advertentietarieven
Visserijnieuws.nl

Voor kreeft- en palingvisserij door Primar

Dijl levert aluminium werkboot af
woensdag, 18 mei 2016

YERSEKE – Laurens van Dixhoorn en Arjan van Vliet van Primar hebben sinds twee weken de beschikking over een nieuwe aluminium werksloep, ontworpen en gebouwd door Dijl Industrial & Marine Services uit Yerseke. De ‘Laurens’ is twee weken geleden in de Willem Alexanderhaven van Yerseke te water gelaten en inmiddels wordt er mee gevist op de Grevelingen. De sloep van een kleine 10 meter lang en drie meter breed wordt door Primar (YE 45/YE 95) ingezet voor de kreeften- en palingvisserij.

De ‘Laurens’ heeft een flinke visbun aan boord voor paling of kreeft, en is voorzien van een door Allroplast uit Yerseke geleverde dekkraan en een eigen fabricaat rvs nethaler. De voortstuwing gebeurt door een Mercury buitenboordmotor. Een Hatz drijft de hydraulische boegjet en de pomp (Desmi) voor de dekwas aan. In mei 2012 leverde Dijl een soortgelijke werkboot (maar dan met stuurhutje) voor de weervisserij aan de familie Van Dort uit Bergen op Zoom.

 

In westelijke Waddenzee

Eerste zaadvisdag voorspoedig
donderdag, 10 september 2015

DEN OEVER/HARLINGEN – Het is goed gegaan, luidt de eerste reactie van ladingmeter Jan Fraanje afgelopen dinsdagavond aan boord van het meetschip WR 82 ‘Gerdia’ in het Stompe.
Fraanje had die dag op vijftig mosselkotters de meetpriem ter hand genomen. De ladingen varieerden in omvang tussen 300 en 1.500 ton mooi mosselzaad, ‘niet zelden met een ster erin’.
De YE 170 kwam ’s morgens om half negen met 300 ton langszij. De YE 79 had er om 17.00 uur 1.500 ton in. De TH 48 knoopte om 19.00 uur als laatste aan de WR 82 vast. De meeste schepen visten in de Vlieter en het Steendiep. Het quotum bedroeg deze week 50.000 ton mosselzaad.

 
Schipper ARM 14 na anderhalf uur uit zee gered
donderdag, 10 september 2015

ARNEMUIDEN/DEN HELDER – Schipper Robbie van Belzen van de ARM 14 ‘Grietje Geertruida’ is woensdagmiddag na anderhalf uur levend uit het water gehaald.

De ARM 14 van rederij Siereveld viste nabij de Vlam en was aan het verstomen toen om 12.55 uur aan de collega’s van de in de nabijheid vissende BCK 40 werd gemeld dat er een opvarende werd vermist.

Lees meer...
 

Nieuw: Kaapse kreeft

Crusta groeit
dinsdag, 28 juni 2016

Crusta groeit Crusta groeit URK – Crusta groeit en breidt daarom uit. Vorige week donderdag werd de eerste paal geslagen voor nieuwe kantoorruimte aan de achterkant van het Urker handelsbedrijf in schaaldieren. Als gevolg hiervan wordt het adres van Crusta ook gewijzigd. Nu staat het bedrijf aan de Scheer, straks wordt dat Riepel. Er komt 350 vierkante meter bij. Waar zit de groei in? ,,Vooral in King crab uit het noorden van Noorwegen en de Canadese kreeft. We zetten meer kreeft af in de Baltische Staten en Scandinavië. Helemaal nieuw in ons assortiment is Kaapse kreeft, de Zuid-Afrikaanse kreeft zonder scharen’’, aldus directeur Arie Zuurmond. In twee jaar tijd is het personeelsbestand gegroeid naar zeven fulltime arbeidskrachten. Officemanager Dianne Pasterkamp en logistiek eindverantwoordelijke Jan Kuyt mochten de eerste paal slaan.

 

Keien onthuld bij De Groot Recreatie

‘Stop met visserman pesten’
dinsdag, 28 juni 2016

Keien onthuld bij De Groot Recreatie Keien onthuld bij De Groot Recreatie HIPPOLYTUSHOEF – Vissersbondvoorzitter Johan Nooitgedagt en recreatie-ondernemer Coen de Groot hebben dinsdag in Hippolytushoef op Wieringen vijf stenen van Greenpeace ‘onthuld’. Net als in 2011 dumpte Greenpeace vorig jaar keien op de Klaverbank. In opdracht van de Vissersbond werd daarvan een handvol gevaarten geborgen. De Groot stelt de keien tentoon om te laten zien met welke dwaze acties Greenpeace zelfs levens van vissers in gevaar brengt. Op het bijbehorende informatiebord klinkt de oproep van Nooitgedagt aan Greenpeace om te stoppen met het pesten van vissers: ,,Kom liever aan tafel voor een goed gesprek en een eerlijke dialoog.’’

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

 
Pagina 1 van 172
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 

Favoriete Tweets

Visserij Actueel

Waar naar toe met garnalenvisserij?Resultaten

<<  Juni 2016  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
GBU grafisch compleet