Visserijnieuws.nl
Home
Abonnement & Advertentietarieven
Visserijnieuws.nl
Eerste garnalenkotters met een black box
donderdag, 30 november 2006

HARLINGEN – De eerste black boxes voor de garnalenvloot zijn afgelopen maand geplaatst op de OL 5 en HA 31.

Met de black box wordt geregistreerd wanneer en waar er wordt gevist. Tevens wordt het toerental van de motor vastgelegd.

Vooralsnog wordt er op vijf kotters door leverancier DCI Electronics uit Kapelle een black box geplaatst. Volgende week zijn de WR 36 en TX 21 aan de beurt. Dat gebeurt in opdracht van de Stichting Verduurzaming Garnalenvisserij, die subsidiegeld uit het Waddenfonds heeft ontvangen.

 

Koren tegen decor van kotters

Willemsoord bruist met Helderse Visserijdagen
donderdag, 16 augustus 2012

Het bestuur van de Stichting Visserijdagen Den Helder, met Jaap Bakker, Dirk Kraak en Peter Bakker. Het bestuur van de Stichting Visserijdagen Den Helder, met Jaap Bakker, Dirk Kraak en Peter Bakker. DEN HELDER – Veel activiteiten, voor jong en oud, met als hoofdthema de visserij. Het weekend van 18 en 19 augustus vinden de Helderse Visserijdagen plaats, op de prachtige historische locatie Willemsoord.

Zaterdag 18 augustus zal burgemeester Koen Schuiling de Visserijdagen officieel openen. Aansluitend zingt het Nieuwedieper Visserskoor op het hoofdpodium Noorderhaaks. De Helderse Visserijdagen bieden de mogelijkheid om diverse Helderse (vlag)kotters te bezoeken en de vissers te laten vertellen over hun schip en het leven op zee. Volgens bestuurslid Peter Bakker (Rederij Jac. Bakker) van de Stichting Visserijdagen Den Helder zal vrijwel de hele Helderse vloot op de voormalige Marinewerf een ligplaats zoeken.

Lees meer...
 

Trawlervloot eind van het jaar traditioneel in Het Kanaal

Knabbelen aan enorme kluiten haring
woensdag, 31 december 2014

Schipper Gijs Duijndam via de zender in gesprek met collega Piet Hoek van de SCH 72. Schipper Gijs Duijndam via de zender in gesprek met collega Piet Hoek van de SCH 72. HET KANAAL – De laatste weken van het jaar vist een groot deel van de Nederlandse trawlervloot traditioneel in Het Kanaal. Op haring. Haring met kuit. Die zwemmen massaal naar de locaties waar ze paaien. Makkelijk vissen? Vergeet het maar! Op de brug van de SCH 81 ‘Carolien’ zijn ze bezorgd. Het net zou zomaar kunnen barsten, en dat is het laatste waar ze op zitten te wachten.

Lees meer...
 
Heilbot voor Texels publiek
vrijdag, 09 augustus 2013

Foto: Bert Koning Foto: Bert Koning OUDESCHILD – In twee opeenvolgende trekken benoorden de Witte Bank ving de outrigger TX 5 ‘Arie Senior’ vorige week twee mooie heilbotten van 1,10 en 1,40 meter lang. De kleinste was afgelopen weekend voor publiek te zien tijdens het dorpsfeest ‘Oosterend Present’, waarna de opbrengst aan de KNRM geschonken werd. De grootste heilbot is verkocht aan de organisatie van het HavenVistijn en deze ligt zaterdag 10 augustus op een grote vispresentatietafel op de haven van Oudeschild.

 
Puberende palingen op campus Wageningen
donderdag, 31 december 2015

WAGENINGEN – Dertig mannelijke en dertig vrouwelijke palingen zijn verhuisd van IMARES in Yerseke naar de campus van Wageningen UR.

De palingen zijn bedoeld voor wetenschappelijk onderzoek naar voortplanting, meerjarig onderzoek waarin wordt samengewerkt met Stichting DUPAN en het ministerie van Economische Zaken.

Wetenschappers in Europa slagen er tot op heden al wel in om larven voort te brengen. Het lukt echter niet om deze in leven te houden: de larven eten niet en mogelijk zijn de kunstmatig verkregen larven te zwak.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

 
Pagina 1 van 183
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 

Favoriete Tweets

Visserij Actueel

Waar naar toe met garnalenvisserij?Resultaten

<<  Augustus 2016  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
GBU grafisch compleet