Visserijnieuws.nl
Home
Abonnement & Advertentietarieven
Visserijnieuws.nl

Puls heeft het pleit gewonnen

‘Voordelen zie en hoor je om je heen’
zaterdag, 22 november 2014

De SC 25 ‘Evert Snoek’ is na een grote refit afgelopen maandagavond voor de eerste visreis als pulskotter vertrokken. De SC 25 ‘Evert Snoek’ is na een grote refit afgelopen maandagavond voor de eerste visreis als pulskotter vertrokken. HARLINGEN/STELLENDAM – Het is alom puls wat de klok slaat. Drukke tijden voor bedrijven als HFK Engineering, VCU, Padmos, Van Wijk, Westhoeve, Piet Brouwer Elektro, Hoekman Shipbuilding en Maaskant.

De Duitse vlagkotter SC 25 is afgelopen maandagmidddag als jongste pulsvisser naar zee gegaan. Vorige week werd door Harmen Klein Woolthuis in Harlingen de software geïnstalleerd, evenals op de UK 172 (eveneens Harlingen, deze week ook voor het eerst met de pulstuigen naar zee) en TH 10 (Stellendam). De Thoolse kustvisser heeft het afgelopen halfjaar met een Marelec-pulssysteem op garnalen gevist, en is nu met een HFK-systeem overgeschakeld op tong. Beide systemen kunnen worden gecombineerd.

Lees meer...
 
Verleden tijd wekkerketting
vrijdag, 21 november 2014

Verleden tijd wekkerketting (Foto: W.M. den Heijer) Verleden tijd wekkerketting (Foto: W.M. den Heijer) IJMUIDEN - Op de kade van IJmuiden instrueert reder Maart van Duijn de voornamelijk uit Urkers bestaande bemanning van de KW 34 bij het herstellen van het bakboord vistuig. Terwijl de LT 36 van Van Duijn al is uitgerust met het pulstuig vist de KW 34 nog met het conventionele boomkortuig. Deze maand zal ook de KW 34 voor de kant gaan om in Stellendam uitgerust te worden met het pulstuig. Dan zijn de wekkerkettingen verleden tijd en hoeft de bemanning minder vaak zwaar te tillen.

 

Platform Innofish over aanlandplicht:

Van informeren naar innoveren
woensdag, 19 november 2014

URK – Platform Innofish nodigt vissers, handelaren en verwerkers uit om hun boosheid en zorgen even opzij te leggen en samen na te denken over de toekomst met een discardban.

Drie ondernemersgesprekken heeft het Platform Innofish inmiddels achter de rug: twee keer in Amsterdam en vorige week in Stellendam. Doel van deze gesprekken was om vissers te informeren over de aanlandplicht en zoveel als mogelijk vragen te beantwoorden, maar ook al te kijken naar oplossingen en kansen. De bijdragen van het ministerie van Economische Zaken en van Imares daarbij werden als zeer waardevol ervaren.

Lees meer...
 

Noodkreet pelagische sector, Dijksma trekt aan de bel

Regelgeving aanlandplicht nog niet gereed
donderdag, 20 november 2014

DEN HAAG/RIJSWIJK – Teruggooien van ondermaatse vis mag niet meer, maar aan boord houden mag ook niet. Met deze absurde situatie dreigt de trawlervisserij per 1 januari 2015 geconfronteerd te worden als het de Europese Commissie samen met de lidstaten en het Europese Parlement  niet lukt de Omnibusverordening op tijd klaar te krijgen.

In deze Omnibusverordening worden de bestaande verordeningen van het Gemeenschappelijk Visserijbeleid, zoals de Technische Maatregelen en de Controleverordening, aangepast op die punten die tegenstrijdig zijn met de aanlandplicht. Zodanig dat per 1 januari 2015 alle vis, dus ook de ondermaatse, aan boord moet/kan worden gehouden en aangeland. Het voorstel van de EC om de regelgeving aan te passen ligt momenteel ter behandeling bij het Europees Parlement. Als de Omnibusverordening niet op tijd wordt aangenomen blijft de bestaande regelgeving van kracht die zegt dat je ondermaatse vis moet teruggooien.

Lees meer...
 

15-jarig jubileum

Symposium KIMO Forteiland IJmuiden
woensdag, 19 november 2014

IJMUIDEN – KIMO Nederland en België viert het 15-jarig bestaan met een symposium op donderdag 20 november in IJmuiden.

KIMO is een vereniging van kustgemeenten die strijdt tegen vervuiling van de zee. In de visserij is de organisatie vooral bekend van het Vuilvis-project (Fishing for Litter). KIMO Nederland en België is onderdeel van KIMO International, dat in 1990 in Denemarken is opgericht. Bij KIMO International zijn 160 gemeenten uit 16 landen aangesloten.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

 
Pagina 1 van 64
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 

Favoriete Tweets

Visserij Actueel

Waar naar toe met garnalenvisserij?Resultaten

<<  November 2014  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
242526272830

Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
GBU grafisch compleet