Visserijnieuws.nl
Home
Abonnement & Advertentietarieven
Visserijnieuws.nl

Franse, Belgische, Nederlandse vissers

Gedragscode op Franse kust
donderdag, 27 december 2012

OOSTENDE – Belgische en Nederlandse sleepnet- en staandwantvissers hebben met de Franse staandwantvissers een gedragscode ondertekend, die ruimteconflicten op de Franse kust moet voorkomen.

Lees meer...
 

1 cent de kilo

Heffing op tong voor MSC-certificering puls
vrijdag, 25 juli 2014

De Eurokotter WR 244 vorige week bij Padmos voor (onder meer) omschakeling op de pulsvisserij. De kotter van Han Ypma is vorige week vrijdag voor het eerst gaan pulsen. Afgelopen woensdag werd gelost in IJmuiden. ,,Het ging super’’, aldus Ypma. De Eurokotter WR 244 vorige week bij Padmos voor (onder meer) omschakeling op de pulsvisserij. De kotter van Han Ypma is vorige week vrijdag voor het eerst gaan pulsen. Afgelopen woensdag werd gelost in IJmuiden. ,,Het ging super’’, aldus Ypma. URK/EMMELOORD – Vanaf 1 augustus wordt een heffing van 1 cent per kilo aangevoerde tong ingesteld. Het geld wordt ingezet voor de financiering van het MSC-traject voor de pulsvisserij.

De Coöperatieve Visserij Organisatie (CVO) is begonnen met het traject voor MSC-certificering van de pulsvisserij. Om (een deel van) dat traject te financieren hebben de in de CVO verenigde PO´s (PO Delta-Zuid, PO West, PO Texel, PO Wieringen, PO Urk, PO Nederlandse Vissersbond en PO Rousant) besloten per 1 augustus 2014 een heffing in te stellen op de aanvoer van tong. Deze bedraagt 0,01 euro per kilo tong die wordt aangeland door de kotters die lid zijn van een van de genoemde PO’s.

De heffing geldt voor alle tong, ongeacht met welk tuig deze gevangen is. De heffing wordt van de besomming ingehouden en door de visafslagen wekelijks rechtstreeks aan de CVO afgedragen. Expliciet uitgezonderd is de tong van de staandwantvissers.

Naar verwachting zal het MSC-traject voor de pulsvisserij dit najaar officieel starten. Pulsvissers die hier een actieve rol in willen spelen kunnen dit aangeven bij hun organisatie.

 

In de Zuidmeep

Drukte voor mosselzaadinvangers
donderdag, 24 juli 2014

De bemanning van de YE 157 is bezig met mosselzaadinvang, terwijl de YE 70 op de achtergrond  big bags aan het vullen is voor een wegtransport naar Yerseke. De bemanning van de YE 157 is bezig met mosselzaadinvang, terwijl de YE 70 op de achtergrond big bags aan het vullen is voor een wegtransport naar Yerseke. HARLINGEN - Het is ‘primetime’ bij de MZI’s in de Zuidmeep, meldde visserijopziener Nico Laros van het inspectievaartuig ‘Stormvogel’ vorige week toen de YE 157, de YE 69,  de YE 62 en de TH 48 in de Zuidmeep aan het oogsten waren.

Ook afgelopen week waren een flink aantal kwekers actief op de invangbestekken. Hoewel er verschil in opbrengsten is groeit het mosselzaad bij de huidige hoge temperaturen extra hard. Volgens Laros moeten de kwekers er als de kippen bij zijn voordat het zaad van de longlines en de netten op de bodem valt.

Lees meer...
 

BTS met onderzoeksvaartuigen Isis en Tridens

Resultaten boomkorsurvey 2013
zaterdag, 28 december 2013

IJMUIDEN - Van begin augustsus tot half september heeft IMARES de boomkorsurvey (BTS) uitgevoerd met de onderzoeksschepen Isis en Tridens. Op 29 maart 2014 wordt een bijeenkomst georganiseerd voor geïnteresseerden, waar de resultaten van zowel de BTS als de bedrijfssurvey gepresenteerd zullen worden. De BTS wordt uitgevoerd door IMARES, de bedrijfssurvey samen met IMARES door de kottersector. Ingeborg de Boois van IMARES geeft op basis van de jongste rapporten alvast inzicht in de BTS.

Lees meer...
 

Bijna anderhalve eeuw oester- en kreeftcultuur De Meulemeester in boekvorm

Ieder in z’n sas op grandioze jubileumviering
woensdag, 16 april 2014

Oud president-commissaris Hans Melchers kreeg het eerste jubileumboek namens de directie aangeboden door senior-directeur Sas de Koeijer. Oud president-commissaris Hans Melchers kreeg het eerste jubileumboek namens de directie aangeboden door senior-directeur Sas de Koeijer. YERSEKE – Een dag met een gouden randje. Dat gold zaterdag 5 april met recht voor de eigenarenvan het Zeeuwse schaal- en schelpdierenbedrijf De Meulemeester B.V. in Yerseke. Miljardair Hans Melchers merkte terecht op, nadat hij het eerste exemplaar van het jubileumboek uit handen van senior-directeur Sas de Koeijer in ontvangst had genomen: ,,Iedereen is vandaag in z’n sas met Sas en zijn zonen Peter en Gert-Jan de Koeijer.’’

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

 
Pagina 1 van 287
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 

Favoriete Tweets

Visserij Actueel

Waar naar toe met garnalenvisserij?Resultaten

<<  Juli 2014  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
GBU grafisch compleet