Visserijnieuws.nl
Home
Abonnement & Advertentietarieven
Visserijnieuws.nl

Initiatief van de stichting Noordzee Nettenvrij

Inzamelpunt oud netwerk Stellendam
maandag, 29 december 2014

Het dek van het werkschip ‘Bela’ vol met afval. Het dek van het werkschip ‘Bela’ vol met afval. STELLENDAM/MAASSLUIS – Op de haven van Stellendam komt een inzamelpunt voor oude visnetten. Een nieuw initiatief van Noordzee Nettenvrij. Afgelopen maandag was de aftrap in Stellendam.

Noordzee Nettenvrij, afgelopen najaar opgericht door Remco de Vos met compagnon Henk de Bloeme, is al actief met het bergen van afval uit de Noordzee. Hiervoor wordt als werkschip de ‘Bela’ van De Bloeme gebruikt, met als thuishaven Stellendam. Het schip is uitgerust met een hydraulische grijper, voorzien van camera’s en lampen. Met behulp van deze grijper worden visnetten, vistuigen en ander afval met name rond wrakken geborgen. Noordzee Nettenvrij werkt ook veel samen met duikers. Het afval wordt vervolgens gerecycled in een traject in samenwerking met de organisatie Healthy Seas.

Lees meer...
 

Aftrap op boerenmarkt Amsterdam

’t Ailand wil een fileerlokaal
zaterdag, 28 februari 2015

Proeflokaal ’t Ailand op de haven van Lauwersoog wil gaan uitbreiden. Proeflokaal ’t Ailand op de haven van Lauwersoog wil gaan uitbreiden. LAUWERSOOG - Jan Geertsema en Barbara Rodenburg (TS 31, Goede Vissers) willen hun vestiging ’t Ailand op de haven van Lauwersoog uitbreiden met een fileerlokaal. Een crowdfundingcampagne is afgelopen zaterdag gestart op de Noordermarkt in Amsterdam.

Lees meer...
 

Wirontrawler H 180 weer ter visserij

Alleen op makreel, met de borden
donderdag, 26 februari 2015

Alleen op makreel, met de borden - Foto: Bram Pronk Alleen op makreel, met de borden - Foto: Bram Pronk SCHEVENINGEN – Bijna een jaar lag het schip stil in de haven van Stellendam, maar de in H 180 omgedoopte voormalige PH 110 gaat toch weer aan de visserij deelnemen. In Stellendam werd het schip de afgelopen weken door zowel Maaskant (verschansing) als Padmos (lieren) onder handen genomen. Vorige week arriveerde de H 180 in Scheveningen. Hier wordt de Wirontrawler van Jaczon/Vrolijk klaargemaakt voor de visserij. ,,We kunnen de trawler momenteel goed gebruiken. Omdat het zo lang heeft stilgelegen moet er nog wel het nodige op gebeuren. Mogelijk vertrekken we eind volgende week’’, zegt walschipper Johan Muller van rederij Vrolijk. De H 180 gaat, zonder spanmaat en met de borden, vissen op makreel west van Ierland. De bemanning zal volgens Muller vooral uit Britten bestaan. Op de foto de binnenkomst te Scheveningen vorige week.

 

Draagvlak bij alle partijen is nodig

Werken aan herzien Vibeg-akkoord
vrijdag, 27 februari 2015

URK – VisNed wil werken aan een nieuw compromis voor gesloten gebieden in het kader van het Vibeg-akkoord.

Lees meer...
 

Voor meer werkruimte

Vissersbond verhuisd
zaterdag, 28 februari 2015

Vissersbond verhuisd Vissersbond verhuisd EMMELOORD – De Nederlandse Visserbond groeit.  Voor extra dienstverlening – ook als gevolg van het wegvallen van Productschap Vis – is meer ruimte nodig. Deze maand is intrek genomen in het pand van Pekel en Klein Notarissen aan het Ecopark 42 in Emmeloord. Voorlopig wordt voor een periode van twee jaar ruimte gehuurd. ,,We gaan er op alle fronten op vooruit, met voldoende werkruimte voor medewerkers, met vergaderfaciliteit, met parkeergelegenheid en bereikbaarheid’’, zegt secretaris Derk Jan Berends van de Vissersbond. Het eigen kantoorpand op het adres Onder de Toren staat al langer te koop. De Vissersbond nam daar eind jaren tachtig intrek met vier personen. Nu zijn er tien personen werkzaam. Zaterdag 11 april organiseert de Vissersbond een open huis.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

 
Pagina 1 van 84
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 

Favoriete Tweets

Visserij Actueel

Waar naar toe met garnalenvisserij?Resultaten

<<  Maart 2015  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
        1
  2  8
  910111415
1718192122
232425262829
31     

Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
GBU grafisch compleet