Visserijnieuws.nl
Home
Abonnement & Advertentietarieven
Visserijnieuws.nl

Initiatief van de stichting Noordzee Nettenvrij

Inzamelpunt oud netwerk Stellendam
maandag, 29 december 2014

Het dek van het werkschip ‘Bela’ vol met afval. Het dek van het werkschip ‘Bela’ vol met afval. STELLENDAM/MAASSLUIS – Op de haven van Stellendam komt een inzamelpunt voor oude visnetten. Een nieuw initiatief van Noordzee Nettenvrij. Afgelopen maandag was de aftrap in Stellendam.

Noordzee Nettenvrij, afgelopen najaar opgericht door Remco de Vos met compagnon Henk de Bloeme, is al actief met het bergen van afval uit de Noordzee. Hiervoor wordt als werkschip de ‘Bela’ van De Bloeme gebruikt, met als thuishaven Stellendam. Het schip is uitgerust met een hydraulische grijper, voorzien van camera’s en lampen. Met behulp van deze grijper worden visnetten, vistuigen en ander afval met name rond wrakken geborgen. Noordzee Nettenvrij werkt ook veel samen met duikers. Het afval wordt vervolgens gerecycled in een traject in samenwerking met de organisatie Healthy Seas.

Lees meer...
 

Open schip zaterdagmorgen 6 juni

Overdracht MDV 1 ‘Immanuël’
zondag, 03 mei 2015

URK – Het revolutionaire vissersvaartuig MDV 1 ‘Immanuël’ wordt vrijdagmiddag 5 juni overgedragen.

Na jaren praten en ontwikkelen is het zover: de MDV 1 komt komende maand in de vaart. Na de overdracht op vrijdag 5 juni, volgt op zaterdagmorgen bij Hoekman Shipbuilding aan de kade een open schip voor belangstellenden. Na het weekend vertrekt de innovatieve kotter naar Den Helder om opgetuigd te worden en wordt er dezelfde week nog proefgevist.

,,We praten over een revolutie in de gehele visserijsector van Nederland en daarbuiten! Werkelijk niets is nog gelijk aan het oude!’’, aldus Auke Hoefnagel, voorzitter van de Stichting Masterplan Duurzame Visserij.

 

Eis: veilige Klaverbank

VisNed dagvaart Greenpeace
vrijdag, 29 mei 2015

AMSTERDAM/DEN HAAG – Advocaat Geert-Jan Knoops dagvaart namens kotterorganisatie VisNed de milieuorganisatie Greenpeace wegens het dumpen van zwerfkeien op de Klaverbank deze maand.

De dagvaarding is deze week uitgereikt. VisNed eist daarin dat Greenpeace per direct stopt met het dumpen van grote stenen, reeds gedumpte stenen verwijdert en de kottervloot niet meer hindert in de visserijactiviteiten op de Klaverbank. Greenpeace moet zich in het door Knoops aangespannen kort geding verantwoorden voor de rechtbank te Amsterdam.

Lees meer...
 

Bol houdt oesterafdeling overeind

Kweekbedrijf YE 86 naar YE 38
zaterdag, 30 mei 2015

Kweekbedrijf YE 86 naar YE 38 Kweekbedrijf YE 86 naar YE 38 YERSEKE – Binnen een maand tijd is het derde mosselkweekbedrijf van eigenaar verwisseld. Gebroeders Van Stee B.V. (YE 38) heeft het kweekbedrijf YE 86 van Bol overgenomen. Willy, Ghiel en Joeri van Stee krijgen daarmee twee kweekpercelen extra in de Oosterschelde en vier percelen in de Waddenzee. De broers Frans, Jan en Jos Bol stoppen met het kweken van mosselen en doen het bedrijf over aan hun neven Van Stee. Frans Bol en zoon Vincent zetten de oestertak van het familiebedrijf voort met de YE 123. De YE 86, een van de eerste Kooiman-mosselkotters met een gesloten achterschip uit 1989, wordt te koop aangeboden. Per 1 mei gingen ook de kweekbedrijven ZZ 5 en HON 14 in andere handen over.

 

ROS 777 ‘Mark’ gedoopt in Sassnitz

Mooie woorden van Merkel
vrijdag, 29 mei 2015

Applaus na de doophandeling. Rechts van Merkel Diek Parlevliet, Parlevliet senior, Jan van der Plas, Ton van de Plas en Till Backhaus (sinds 1998 Landbouwminister van Mecklenburg-Vorpommern) - Foto: Frank Horman Applaus na de doophandeling. Rechts van Merkel Diek Parlevliet, Parlevliet senior, Jan van der Plas, Ton van de Plas en Till Backhaus (sinds 1998 Landbouwminister van Mecklenburg-Vorpommern) - Foto: Frank Horman SASSNITZ – Zeker 600 gasten waren afgelopen dinsdag in het Duitse Sassnitz getuige van de doop van de nieuwe ROS 777 ‘Mark’. De 90 meter trawler komt in de vaart voor Warnemünder Hochseefischerei GmbH, een Duitse dochteronderneming van de Katwijkse rederij Parlevliet & Van der Plas. Morgen (zaterdag) komt de trawler naar IJmuiden.

Aan de Duitse Bondskanselier de eer het schip te dopen. Domineesdochter Merkel is opgegroeid in de voormalige DDR, waar de ‘Hochseefischerei’ in de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern traditioneel een belangrijke werkgever is. De ROS 777 is de eerste nieuwbouw in de Duitse verre zeevisserij sinds de jaren negentig. Belangrijk voor de altijd wat achtergebleven regio is dat de bemanning voor het overgrote deel Duits is.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

 
Pagina 1 van 102
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 

Favoriete Tweets

Visserij Actueel

Waar naar toe met garnalenvisserij?Resultaten

<<  Mei 2015  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
2526272831

Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
Banner
webadvertentie
 
GBU grafisch compleet